2.000 fly aflyses i Frankrig

lufthavn flySTREJKE: De franske flyveledere fortsætter med at strejke i dag, og 1.600 flyvninger blev ramt i går. SAS aflyser enkelte flyvninger til Paris og Nice, men generelt vil der være meget store forsinkelser til og fra franske lufthavne.

De franske flyveledere fortsætter deres strejke vendt mod to ændringer i deres fremtid. Dels skal pensionsalderen sættes op fra 57 til 59 år. Dels skal der bruges færre, når hele det europæiske flyveledersystem slankes og koordineres bedre efter forslag fra EU Kommissionen.

I går blev 1.600 flyvninger aflyst. I dag ventes det at løbe op i 2.000 flyvninger. Hårdt ramt i går var Ryanair med 250 aflysninger og Easyjet med 18, mens Lufthansa slap med 24.

SAS kom nogenlunde igennem med få aflysninger, men må igen i dag aflyse enkelte flyvninger. Alle forbindelser til Frankrig kan vente store forsinkelser.

Der skulle ikke være problemer for transitflyvninger i fransk luftrum, men tvivl om denne forudsigelser holder. Flyvelederne har bebudet endnu flere strejker frem til 2. maj.