20 år med De Berejstes Klub

Fra jubilæet i De berejstes Klub, fra venstre medlem Elsa Ranzau, formand Søren Fodgaard, grundlægger Ole Egholm og Susanne Torpe, også medlem.

Fra jubilæet i De berejstes Klub, fra venstre medlem Elsa Ranzau, formand Søren Fodgaard, grundlægger Ole Egholm og Susanne Torpe, også medlem.

TURISME: De Berejstes Klub har netop fejret 20 års jubilæum. Det blev fejret med reception i klubbens Cafe Globen i København. Klubben stiller flere krav til sine medlemmer…

Fredag i sidste uge fejrede De berejstes Klub, DBK, sit 20 års jubilæum – det skete på foreningens Cafe Globen i Turesensgade ved Nørreport Station. Cafeen er åben for alle.

De Berejstes Klub er ikke for alle. Kravene for medlemskab er at man har været mindst 24 timer i mindst lige så mange lande som ens egen alder (dog mindst 30 lande), har krydset Ækvator og været på mindst fire kontinenter. Man skal også besøge mindst to nye lande hvert andet år – eller i princippet et om året. Efter besøg i 100 lande er man ”fredet.”

I alt anerkender DBK alle 193 FN-lande verden over – plus tre, Kosovo i Europa, som Rusland ikke vil acceptere som FN-medlen, Taiwan, som Kina ikke vil acceptere som FN-medlem, og Vatikanstaten, der ikke vil være medlem af FN.

DBK har 465 medlemmer, en lukket Facebook-side ligesom foreningen fire gange hvert år udgiver sit Globen-magasin.

DBK’s stifter, Ole Egholm, sagde ved pressemødet i fredags: ”De Berejstes Klub skal samle de rigtige rejsenørder, og derfor har vi lavet en række adgangskrav. For 20 år siden tænkte jeg, at der nok var 500-1000 danskere, der kunne være medlem, men i dag tror jeg, at op mod 5.000 danskere ville kunne kvalificere sig til medlemskab. Man må gerne være stolt når man er berejst nok til at være med i DBK.”