20 svenske turister turde ikke Egypten

Apollo henter nu sine ca. 1.000 danske gæster hjem fra Egypten. Charterbureauet oplyste mandag formiddag:
"Eftersom det danske udenrigsministerium søndag skærpede rejsevejledningen på Egypten, som nu også omfatter ferieområderne ved Det Røde Hav, er Apollo i gang med at sikre hjemtransport for de cirka 1000 danskere, selskabet har i Egypten, fordelt på Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam og El Gouna."

 

I løbet af søndagen udviklede situationen i Egypten sig til et stop for ferierejsende til Egypten, men allerede i går morges, da Apollo sendte et fly af sted fra Arlanda til Hurghada, opstod problemer.

Det viste sig ifølge Expressen, at 20 passagerer på grund af urolighederne alligevel ikke turde tage med flyet. Det skulle senere vise sig at være en klog beslutning, men det kunne de ikke vide på det tidspunkt.

En af passagererne, som allerede da stod af siger til bladet: ”Vi vovede ikke at tage af sted. Formentlig mister vi vores vinterferietur, men det er bedre end den usikkerhed, der venter os.”

 

Han undrede sig samtidig over, at der ikke var nogen repræsentant fra Apollo til stede i lufthavnen til at vejlede og/eller berolige gæsterne om den spændte situation i Egypten

Apollo Sverige henviser til, at SAS check in staben repræsenterede arrangøren og at de almindelige regler for rejser til et uroligt land var gældende, indtil Udenrigsministeriet også i Sverige senere på søndagen frarådede alle unødvendige rejser til landet.

 

Egypt Airs danske kontor meddeler, at flyselskabet ”refunderer via BSP eller giver mulighed for ændring af afrejsedatoen afhængig af plads situationen på ruten CPH – CAI samt indenrigs. Dette gælder for afrejse 14 dage frem, for hver dag Udenrigsministeriet fastholder den nuværende rejsevejledning.”

Skrevet af redaktionen