CPH størst i Norden

København Lufthavn har igen passeret Stockholm Arlanda i kappestriden om at være Nordens største lufthavn. I alt havde CPH 18,3 millioner passagerer i fjor, en beskeden fremgang på 200.000 sammenlignet med året før. Arlanda havde 16,4 millioner – Oslo Gardermoen fik i fjor 13,4 millioner passagerer, en nedgang på over en halv million i forhold til 2001.Arlanda havde i fjor en vækst i passagertallet på kun 1,5% – til sammenligning havde Helsingfors 23%! En årsag til Arlandas nedgang er, skriver flygtorget.se, bl.a. den svage amerikanske dollar, som gør eksport til USA dyrere, forhøjede afgifter på Arlanda og øget konkurrence fra mindre lufthavne ved den svenske hovedstad, fx. Bromma, Skavsta og Västerås.
Disse tre regionale lufthavne forventes i år at stå for 15% af Stockholms flytrafik (2,5 af de 18 millioner forventede flypassagerer.)En årsag til CPH’s fremmarch er Øresundsbroen med gode togforbindelser, det får flere sydsvenskere til at vælge at rejse ud i verden via CPH frem for Stockholm.NORDMÆND TAGET MED PISTOLER I LUFTHAVNEN


To 24-årige nordmænd på vej til Amsterdam blev i weekenden afsløret med to skarpladte pistoler i Københavns Lufthavn. Efter et grundlovsforhør blev fængslingenopretholdt i tre døgn, mens politiet undersøger sagen nærmere.
I Dommervagten sagde en af nordmændene, at han havde lånt tasken, hvor pistolerne lå, af en bekendt, hvis navn han dog ikke ville ud med. I Norge kender politiet manden for sager om groft tyveri og narkotika.

Skrevet af