DB satser på Øresundstrafikken

I et interview med Berlingske Erhvervs Charlotte Beder understreger formanden for Deutsche Bahns passagertransportdivision, DB Regio, Ulrich Homburg, at DB sætter alt ind på at vinde udbuddet om Øresundstrafikken – togdriften på Kystbanen, over Øresund og i Skåne.

”Det er afgørende for vort fokus på det internationale marked og for vort  ry, at budet bliver en succes. Vi skal bevise, at vi kan klare os andre steder end på hjemmebanen”, siger han.

Konkurrencen står mellem Arriva, DB, DSB, SJ og Veolia.
DB betragter udbuddet som en god mulighed for at få foden indenfor på det skandinaviske marked, hvor der er flere udbud på vej. Og underskudet fra overtagelsen af DSB Gods har ikke skræmt DB, men givet vigtig indsigt i det danske marked.

DB deltog også i udbudet om trafikken i midt- og vestjylland, som gik til Arriva og det statsejede tyske selskab mener nu, at læretiden er omme.

Hvis DB vinder Øresundstrafikken venter udfordringen med at rekruttere nye medarbejdere – ikke mindst loko-førere. Det skønnes at der skal bruges flere hundrede loko-førere – et problem, som også Arriva løb ind i i midt- og vestjylland. I dag lønner Arriva sine loko-førere 10% højere end DSB.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.