Rejsebranchen står til milliontab

Produktchef i Atlantis Rejser, Ulla Jepsen, mener, at tabet vil komme op i et millionbeløb. 95 procent af selskabets rejser går til Egypten, dermed rammer krisen ned i selskabets kerneområde. Firmaets økonomi er endnu ikke truet, men det vurderes at krisen ikke skal vare mange måneder, før det kan få konsekvenser.

Krisen resulterer endvidere i, at danskere, der har billetter til området, kan vælge at få dem ombooket eller refunderet. Det kan ende i en økonomisk øretæve til rejsebranchen, da disse selv kommer til at dække omkostningerne. Der er nemlig ingen forsikring og Rejsegarantifonden dækker kun ved hjemrejse i forbindelse med et krak.

(Børsen 7.2 2006)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.