Sunweb skruer op for rejser til Egypten – foruden Sunwebs egne gæster, sender koncernen også rejsende afsted fra Atlantis Rejser, der blev købt tidligere i år. PR-foto: Sunweb.

Rejsearrangør femdobler på rejsemål

Efter købet af danske Atlantis Rejser femdobler hollandsk-ejede Sunweb til Egypten, hvilket gør det til førende rejsearrangør fra Danmark. I alt forventer Sunweb i Danmark i år 200.000 gæster.

Den hollandske rejsekoncern Sunweb har efter opkøbet tidligere i år af danske Atlantis Rejser skruet op for sit udbud af sommerrejser til Egypten, og kan i år tilbyde fem gange så mange destinationer som sidste år.

Det skriver Sunweb i en pressemeddelelse. Sunwebs landechef i Danmark, Martin Smidstrup, oplyser til Standby.dk, at Sunweb i år forventer at sende 20.000 gæster fra Danmark til Egypten – fløjet med SAS og Air Cairo. Sidste år havde Sunweb omkring 4.000 danske gæster i Egypten.

Sunweb bliver dermed ifølge egne oplysninger ledende rejseselskab for rejser fra Danmark til Egypten. Sunweb vil i årets sommersæson tilbyde disse egyptiske destinationer: Sharm el Sheik, Hurghada, El Gouna og Makadi Bay.

I pressemeddelelsen siger Martin Smidstrup: ”Vi er glade for at byde danskerne velkommen på endnu flere destinationer i Egypten. Egypten har meget potentiale som sommerferiedestination, da man er garanteret sol på hele ferien, og så ligger alle vores destinationer ud til kysten, hvor der både er plads til at dase, snorkle og dyrke vandsport.”

Atlantis har 30.000 rejser til Egypten
Atlantis Rejser solgte årligt cirka 30.000 Egypten-rejser. Inden Sunweb officielt overtog Atlantis i april i år, havde Atlantis solgt og i år gennemført omkring 10.000 rejser fra Danmark til Egypten. Næste år forventer Sunweb at komme op på 30.000 Egypten-rejser fra Danmark.

I Sunwebs samlede danske pulje, som rejsearrangøren i år forventer bliver over 200.000 rejser, er de primære rejsemål Tyrkiet, Grækenland og Spanien. Med i tallet er cirka 25.000 skirejser.

Dermed fortsætter Sunweb kursen mod sit mål om at blive Danmarks tredjestørste rejseudbyder på områder: strand- og solferier til europæiske og nordafrikanske rejsemål eller skirejser. Væksten skal komme organisk samt ved køb af andre rejsebureauer.

Sunweb Group Scandinavia var sidste år Danmarks fjerdestørste charterarrangør med næsten 147.000 rejsende fra Danmark – i 2019, året før pandemien, var tallet over 104.000, viser de officielle tal fra RID, Rejsearrangører i Danmark. Dermed var Sunweb kun overgået af Spies, TUI og Apollo blandt RID-medlemmerne.

Sunweb Group Scandinavia ejes af Sunway Group med hovedkontor i Holland og er derfor ikke registreret i Rejsegarantifonden i Danmark, men i den hollandske modsvarighed.

 

Relaterede artikler:

Stigende millionoverskud hos stor rejsearrangør

Sunweb: Vi er blevet et stort rejsesupermarked

Egypten blandt de værste lande for LGBTQ-turister