2,8 millioner fløj med SAS i september

Rickard Gustafson.

SAS øgede i september trafikken med 3% sammenlignet med sidste år – især på grund af en positiv udvikling af SAS længere Sydeuropa ruter og i charterproduktionen. Passagerudviklingen blev påvirket negativt af den norske konfliktsituation. 

SAS satsning på at tilpasse netværket til den øgede efterspørgsel på fritidsmarkedet fortsætter med at få en positiv modtagelse. Det kan ses på, at antallet af passagerer på de fritidsorienterede ruter i Europa voksede med godt 10% i september.

På de interkontinentale ruter steg trafikken med knap 3%. På SAS Europa-ruter var væksten cirka 1%. På indenrigsruterne faldt trafikken med 3%, påvirket af konflikten på det norske marked. Totalt øgede SAS kapaciteten med knap 4% i september og antallet af rejsende steg med knap 3%, hvilket førte til en cabin factor på godt 78%.

”Vores fortsatte produktudvikling og satsning på fritidsdestinationer i Europa bliver der taget godt imod. På linje med vores bestræbelser på altid at tilbyde kunderne de mest efterspurgte destinationer med attraktive afgangstider, åbner vi om kort tid nye direkte ruter til Miami, Eilat, Chambery og Madeira”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Den nominelle yield var uændret og PASK faldt med 2% i september 2017 sammenlignet med september 2016.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.