Ser alvorligt på lavere billetgebyr

Lars Thykier, direktør i DRFTendensen til, at flyselskaberne reducerer deres billetgebyrer for direkte booking på selskabernes egne websider, tages alvorligt i Danmarks Rejsebureau Forening. DRF-direktør Lars Thykier bekræfter, at det er foreningens holdning, at billetgebyret ikke må ligge under, hvad de faktiske omkostninger ved at sælge billetterne via internettet udgør for flyselskaberne.

I sidste års Højesteretsdom i sagen mellem SAS og DRF slås det således fast, at SAS skal opkræve et gebyr, der ikke ligger under hvad selskabet har af omkostninger på at sælge billetter via egen webside. SAS fastholdt dengang et gebyr på 100 kr., som i øvrigt siden er hævet til 125 kr.

Nu kan det skandinaviske flyselskab imidlertid blive tvunget til at reducere sit gebyr for at følge trop i konkurrencen fra bl.a. KLM. Men det må de ikke. Ifølge Lars Thykier gælder der særlige regler for SAS på hjemmemarkedet, fordi de som markedsleder ikke må føre an i en nedsættelse af gebyrerne.

Hvis flyselskaberne i større omfang nedsætter deres bookinggebyrer, kan det få alvorlige konsekvenser for rejsebureauerne, som opkræver tilsvarende gebyrer. Bookinggebyrerne er i dag bureauernes væsentligste indtægtskilde ved salg af flybilletter.

Skrevet af