Det blå kort dækker rejser inden for EU samt i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Foto: Gouda Rejseforsikring.

3.700 danskere fik ekstra regning på ferien

Op mod hver anden dansker tror, at det blå sygesikringskort giver samme rettigheder til gratis behandling i Europa som hjemme i Danmark, viser ny undersøgelse fra Gouda Rejseforsikring.

Uvidenhed om dækningen fra det blå sygesikringskort i blandt andet EU-landene kan betyde, at danskerne selv må betale for behandling – hvis de altså ikke har en rejseforsikring, der dækker alle omkostninger til sygehusbesøg og behandling.

Det siger Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, i en pressemeddelelse. I den skriver Gouda blandt andet: Det blå EU-sygesikringskort er med til at sikre danskere, der oplever sygdom eller ulykke på ferie i EU. Men mange gange skal man selv lægge større beløb ud for behandlingen, viser tal fra Udbetaling Danmark.

Det blå kort dækker på rejser inden for EU samt i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Samtidig er hver anden dansker i tvivl om, hvordan de egentlig er dækket af det blå EU-sygesikringskort. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Republic har foretaget for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Egenbetaling
I mange europæiske lande er der egenbetaling forbundet med behandling i det offentlige sundhedsvæsen, men med det blå EU-sygesikringskort, skal man som dansker ikke betale for udgifter, der rækker ud over prisen for egenbetalingen. Dog sker det for mange danskere, at de må lægge ud for ekstra behandling på ferien, skriver Gouda.

Rejseforsikringsselskabet henviser til en oversigt fra Udbetaling Danmark, der sidste år behandlede 3.700 ansøgninger om refusion til danskere, der havde lagt ud for behandling i et europæisk land tilknyttet det blå sygesikringskort. Og selvom man får pengene igen, når man har lagt ud for sin behandling, kan det godt ende med anseelige beløb, siger Louise Hertzum Andersen og tilføjer:

“Selvom prisen for behandling i EU både vil variere ud fra omfanget og hvilket land, der er tale om, så kan der nemt være tale om mange tusinde kroner for relativt simple behandlinger som infektioner, knoglebrud eller lignende.”

Undersøgelsen for Gouda viser, at op mod hver anden dansker tror, at det blå sygesikringskort giver indehaveren de samme rettigheder til gratis behandling, som man kender fra det danske sundhedsvæsen.

“Skulle man komme ud for sygdom eller uheld uden en forsikring i de her lande, så risikerer man ikke kun at stå med meget store udgifter til behandling, men også at stå alene i forhold til at navigere rundt i situationen, modtage behandling af anden standard end vi er vant til hjemme i Danmark og i værste fald selv stå for at arrangere og betale for en hjemtransport. Derfor er det vigtigt være forsikret,” siger Louise Hertzum Andersen.

 

Relaterede artikler:

Gouda: Hver fjerde til udlandet uden rejseforsikring

Gouda skifter direktør for tredje gang på et år

Gouda ”rydder op i forretningsprocesser”