30 nye flyruter fra København i år

Udover de nye ruter er andre flyselskaber i år gået ind på eksisterende ruter, ligesom andre har indsat mere kapacitet på eksisterende ruter.

 

Senest bebudede Cimber Sterling i fredags, at det til efteråret åbner på København og Tel Aviv.
I sidste måned meddelte Easyjet om to nye ruter fra København til hhv. Paris og Basel – begge åbner i efteråret, dermed kommer Easyjet op på otte ruter fra København.

 

Også i sidste måned meddelte Norwegian, at det til efteråret åbner en ny rute fra København – denne gang til Marrakech i Marokko. Norwegian er Københavns Lufthavns næststørste kunde – kun overgået af SAS, der dog har næsten halvdelen af passagererne til og fra Kastrup.

 

Juni bød også på to nye flyselskaber i Københavns Lufthavn. Air Canada genåbnede på Toronto, samt Anadolujet, et lavprisselskab ejet af Star Alliance-medlemmet Turkish Airlines.
Begge Anadolujets ruter til København er ifølge Københavns Lufthavn helårlige. Der bliver fire ugentlige afgange til den tyrkiske hovedstad Ankara, der tidligere kun er blevet serviceret i sommermånederne, mens selskabet vil flyve til Istanbul tre gange om ugen.

 

På minussiden er nyheden om, at Delta Air Lines vinterlukker sin rute til Atlanta – Delta flyver dog hele året til New Yorks JFK-lufthavn.

 

Skrevet af redaktionen