Tilbagegang i Billund

187.431 checkede gennem Billund Lufhavn i August, og det er en tilbagegang på 3,1 procent. Til gengæld var der 3,4 procent flere charterflyvninger.

Tilbagegangen skyldes for lille kapacitet på en række udenrigsruter og for indenrigsruterne skyldes tilbagegangen bortfaldet af føderuten mellem Aalborg og Billund samt bortfaldet af den tilbringertrafik, som Sterling sidste år havde mellem Billund og København, skriver lufthavnen på hjemmesiden i en kommentar fra lufthavnschefen Jørgen Krab Jørgensen.

Her er et overblik over situationen i Billund Lufthavn:

Cirrus Airlines/Lufthansa har øget kapaciteten på ruten mellem Billund og Frankfurt, der nu beflyves med et fly af typen Embraer 170 med 72 sæder – mod de hidtidige 50 sæder. Der er fortsat tale om 3 daglige afgange.

SUN-AIR begyndte den 28. august sine daglige flyvninger på ruten Billund-Paris.

KLM har meddelt, at selskabet med overgangen til vinterfartplanen øger fra 3 til 4 daglige afgange. Hertil kommer, at 2 af disse afgange bliver med fly af typen Boeing 737.

Den 24. januar 2007 træder Ryanair ind på ruten Billund-Dublin. Selskabet forventer første år at have 60.000 passagerer på denne rute.

Cimber Air flyver til Bornholm indtil efterårsferien, samt i julen og nytår.

Lufthavnen noterer en betydelig vækst på skirejser. Stort set alle de kendte bureauer har afgange fra Billund. Det gælder således Ski1, DanSki, Nortlander, Østergård´erne, Trier Ski, Øster Lindet, Thinggaard, Team Benns, Tjæreborg, Winther Rejser og Højmark Rejser.

Skrevet af