Boutiquehotellet Hotel Guldsmeden Aarhus med blot 32 værelser får Sofia Stenstrup-Jepsen som ny ejer. Her står hun foran hotellet. Privatfoto.

32-årig køber hotelbygning og bliver direktør

Sofia Stenstrup-Jepsen køber gradvist bygningen med Hotel Guldsmeden Aarhus, og er fra 1. oktober hoteldirektør. Hendes forældre drev i 17 år et andet af Aarhus’ kendte boutiquehoteller.

Hotel Guldsmeden Aarhus var det allerførste Guldsmed-hotel i Danmark. Det ligger i Guldsmedgade, hvorfra navnet stammer til den store kæde dansk kæde af boutiquehoteller.

Hotellet i Aarhus’ latinerkvarter har blot 26 værelser og har siden 2008 været drevet af John Ankjær, der til daglig er partner i hotelkonsulentfirmaet Telling & Nesager.

Men John Ankjær har ønsket at trække sig, og vil derfor sælge bygningen. Salget finansieres sammen med overdragelsen af ejerskabet over de næste fem år. Det er derfor i første omgang kun hoteldriften, der er overdraget til 32-årige Sofia Stenstrup-Jepsen, oplyser hun til STANDBY.DK. Hvor meget, der skal betales for bygningen med hotellet, ønsker Sofia Stenstrup-Jepsen ikke at oplyse.

Guldsmed-hotellet i Aarhus drives i dag på franchise fra ejerne af Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Plesner Weinert. De har i over 20 år ejet og drevet Guldsmed-kæden af boutiquehoteller. Starten var i Guldsmedgade i Aarhus. I dag har kæden hoteller i Danmark, heraf fem i København, i Norge, Island, Tyskland og Frankrig.

Vokset op med hoteller
Mange i hotelbranchen vil måske genkende efternavnet Stenstrup. Sofia Stenstrup-Jepsens forældre, Annette og Steen Stenstrup, drev igennem 17 år boutiquehotellet Villa Provence på Fredens Torv i Aarhus. Det er også her, at hun fik sin oplæring i hotelbranchen, kombineret med en stilling gennem tre år som projektassistent på opførelsen af Strandhotellet Blokhus.

I oktober sidste år overtog Bühlmann-familien fra Aalborg driften af Villa Provence med 39 værelser. Familien driver i forvejen blandt andet hotellet Scheelsminde ved Aalborg, Hotel Nørre Vosborg Herregård ved Holstebro samt Hotel Aalborg Airport.

Peter Christian Bühlmann Jensen har for flere år siden overdraget driften af Bühlmann-hotellerne til sin datter og svigersøn, Anemette og Danni Bühlmann. Men han er stadig aktiv i hoteldelen af familiekoncernen og han er i dag hotelvært på Villa Provence.

Hotellet skal ”gentænkes”
”Jeg er mere eller mindre vokset op på diverse hoteller rundt omkring i landet, og jeg har lige siden mine forældre startede Villa Provence interesseret mig for og arbejdet med hoteller. Der er med andre ord ikke den stilling, jeg ikke har haft på et hotel, hvorfor jeg føler mig godt rustet til den opgave, jeg står over for,” siger Sofia Stenstrup-Jepsen i en pressemeddelelse.

John Ankjær, der nu har solgt hotelbygningen, siger: ”Jeg har igennem en periode leget med tanken om at overdrage driften til en, der kunne hellige sig hotellet på fuld tid. Jeg kender Sofia fra hendes tid på Villa Provence, og jeg ved derfor, hvad hun står for. Jeg er således ikke i tvivl om, at hotellet er i meget gode hænder.”

Planen er, fortæller Sofia Stenstrup-Jepsen, at hotellet i den kommende tid skal ”gentænkes.” Ambitionen er dog ikke at ændre hotellet til uigenkendelighed.

”Personligt elsker jeg at bo på små, charmerende hoteller, hvor personen bag skinner igennem. Det er mit klare mål, at hotellet – værelse for værelse – skal emme af personlighed og tage hånd om gæsterne på en varm og uformel måde,” siger den nybagte hotelejer.

Relaterede artikler:

“Vi har allerede set på en del danske hoteller”

Hotelfamilie overtager kendt dansk boutiquehotel

Sandra talte rejsebranchens sag overfor partilederne