Alitalia skal reddes ved privatisering

Den længe ventede redningsplan for Alitalia bliver fremlagt i næste måned, og vil indeholde forslag om en hurtig privatisering af det overvejende statsejede, italienske flyselskab. Det sagde selskabets nye topchef, Giancarlo Cimoli på generalforsamlingen i går.
Privatiseringen er gjort til noget af en hastesag for flyselskabet, og derfor er redningsplanens offentliggørelse fremrykket mest muligt. Men Cimolis plan er fra starten stødt på to alvorlige forhindringer. Dels har EU-kommissionen rykket for en forklaring på det godt tre mia. kr. store statsgaranterede lån, den italienske regering med Silvio Berlusconi i spidsen har arrangeret for Alitalia, dels har konkurrenten British Airways henvendt sig med en formel klage over lånet, som det britiske selskab vil have EU til at sætte en stopper for.
Det er tredje gang BA indgiver klage over Alitalia, og Alitalia-chefen måtte på gårsdagens generalforsamling bruge en del kræfter på at forsikre aktionærerne om, at lånet nok skal komme til udbetaling uden forsinkelse.
(Børsen d. 29.06.2004)

Skrevet af