Krydstogtpassagerer måtte skifte i Århus

Der blev formentlig skrevet maritim historie forleden i Århus, hvor et stort krydstogtskib måtte foretage en halv ”turnaround,” – en turnaround er i dette tilfælde, hvor passagerer ankommer eller forlader skibet.
“Noordam” fra Holland America Line ankom planmæssigt fra Norge til Smilets By, men da skibet sidst på aftenen skulle forlade Århus mod København drillede teknikken.”Problemet var, at 1.100 af skibets 1.200 passagerer den følgende morgen skulle flyve ud af København til bl.a. USA efter afslutningen af deres krydstogt. Så de kunne ikke bare vente ombord på skibet i Århus til problemet var løst,” fortæller operationschef Lene Gaard Ipsen fra Destination Management Copenhagen til Take Off. DMC er Jens Elers’ incomingbureau, der bl.a. håndterer ca. 75% af de over 250 anløb af krydstogtskibe i København denne sommer.”Da vi sidst på aftenen fik at vide, at skibet ikke kunne sejle, skaffede vort busselskab i Århus 30 busser som fra kl. 03 samme nat begyndte at ankomme til havnen i Århus for at køre passagererne til Københavns Lufthavn. Vi skaffede også en lastbil til den bagage, der ikke kunne være i busserne, samt en maxi-taxi, som kunne køre to kørestolspassagerer til Kastrup,” siger Lene Gaard Ipsen. Alle skibets passagerer kom med deres fly – det samme gjorde bagagen. Regningen for operationen blev ca. en million kroner til rederiet.Samme morgen begyndte de nye krydstogtgæster til Noordam at ankomme til København. Men da skibet endnu ikke lå ved Langelinie, blev de placeret på det store Scandic-hotel ved søerne i København, indtil skibet om eftermiddagen kom til København – på det tidspunkt, hvor det ifølge planen skulle forlade København. I rekordtempo blev de 1.100 nye krydstogtpassagerer tjekket ind på Noordam, der forlod Københavns Havn sidst på aftenen.I alt var 60 fastansatte og freelancere hos DMC involveret i den store operation.KÆMPE KRYDSTOGTSKIB I HAVNEN I DAG
Her fredag morgen anløb et andet krydstogtskib fra Holland Ameirca Line Københavns Havn. Det er det helt nye “Oosterdam,” der på sin jomfrurejse ankom fra Stockholm, hvortil skibet også returnerer kl. 17 i eftermiddag.
Oosterdam er det næststørste krydstogtskib, der denne sommer anløber Københavns; det største er Celebrity Cruises’ “Constellation.”
Det er første gang Oosterdam skal foretage en turnaround med at sige farvel til sine 1.900 passagerer og goddag til et tilsvarende antal nye – også den opgave giver i dag travlhed hos DMC.Apropos krydstogtskibe, så udkommer Take Offs august-udgave i dag med hovedtema om netop krydstogt.

Skrevet af