SAS klar med nye hotelkæder

SAS vil næste år begynde at etablere de to amerikanske hotelkæder ”Country Inn” og ”Park Inn” i Skandinavien og resten af Europa. Kæderne hører under SAS’ nye hotelsamarbejdspartner, Carlson Hotels Worldwide, og består af 3-stjernede. Der er planer om ca. 100 Country Inn og Park Inn i Europa.Vicekoncernchef Gunnar Reitan i SAS siger til den norske avis Aftenposten, at SAS ønsker flere hoteller med tre stjerner, bl.a. fordi denne type ikke er så udsat for konjunkturudsving.SAS samarbejder i dag med en række hoteller, ikke mindst Radisson, men Radisson SAS-hotellerne skal ikke omdøbes.
”Country Inn og Park Inn skal være vort tilbud til rejsende som ønsker trestjernede-hoteller, mens Radisson er et typisk firestjernet-koncept, som skal beholde sit navn,” siger Reitan.Take Off skrev på sine hotelsider i oktober-udgaven i år, at ”SAS Rezidor –moderselskab for bl.a. Radisson SAS – indgik i efteråret en 30-årig franchiseaftale med den amerikanske hotelkæde, Carlson Hotels Worldwide. Aftalen indebærer, at SAS Rezidor oven i SAS Radisson kan drive og markedsføre hotelkæderne Regent, Country Inn og Park Inn. Country Inn og Park Inn er trestjernede, mens Regent er i luksusklassen med fem stjerner.
Med aftalen er der i alt 174 hoteller i SAS Rezidor, men målet er 700 i 2012!
Rezidor SAS driver i dag ca. 120 Radisson SAS Hotell & Resorts og har over 40 hoteller under planlægning i 38 lande. Selskabet forventer en betydelig vækst i navnlig Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Polen og Benelux-landene.”Til næste år begynder Marriott-kædens Ramada-varemærke at rykke ind i Sverige, hvor der er indgået aftale med ca. 80 hoteller. Ramada, der i forvejen er i Finland, vil også gerne til Danmark og Norge.

Skrevet af