Fortsat gratis plasticposer i Billund, Bornholm og Aalborg

Københavns Lufthavn meddelte i sidste uge, at den stopper gratis uddeling af de plasticposer, passagererne skal have flydende toiletartikler i som cremer, tandpasta osv. Stoppet skyldes ikke spareiver, men at poserne nu kan købes i bl.a. supermarkeder – og i øvrigt også i lufthavnen.De norske lufthavne meddelte kort efter, at de fortsat vil distribuere poserne. Samme melding kommer nu fra Luftfartsverket, der driver de svenske lufthavne.

“Vi købte 2,3 mio. plasticposer til LFV’s lufthavne – og Arlanda vil også fremover tilbyde disse. Hver dag uddeles 8.000 poser alene på Arlanda. Passagererne har svært ved at huske reglerne og der beslaglægges dagligt store mængder væsker,” siger Niclas Härenstam, pressechef på LFV Stockholm/Arlanda Airport, til Flygtorget.seTil Take Off siger lufthavnscheferne i Billund og Aalborg, at de også fortsat vil uddele gratis poser.”Vi vil gerne have ordningen med det der plasticposehysteri afskaffet, men vi fortsætter så længe den er der – det synes jeg godt, vi har råd til,” siger Aalborgs lufthavnschef, William Bluhme.Samme melding kommer fra lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen i Billund. ”Vi fortsætter og vi har råd til det. Det er en stor hjælp for både passagererne og lufthavnen. Før sikkerhedskontrollen står pakkeborde, hvor passagererne kan placere væsker i poserne.”Også Bornholms Lufthavn vil fortsat have de gratis poser, oplyser lufthavnschef Peter Hviid til DR Bornholm.I øvrigt havde Billund Lufthavn en samlet vækst i passagertallet på 6,6 % i februar sammenlignet med samme måned i fjor. Antallet af passagerer steg fra 131.000 til 140.000.

Størst var væksten på udenrigsruterne, ikke mindst pga. Ryanairs nye ruter fra Billund til Madrid, Pisa og Dublin.

Den passagermæssigt største rute er dog Amsterdam, som KLM beflyver op til fire gange på hverdage.Jørgen Krab Jørgensen tilføjer, at der i år åbnes flere ruter fra Billund, hvilke kan han endnu ikke afsløre.

Men det vides allerede nu, at Star Tour til sommer får direkte rute fra Billund til Kap Verde ud for Vestafrikas kyst.HB

Skrevet af