Fire nye ruter fra Københavns Lufthavn

Air Berlin er et af de flyselskaber som den kommende tid øger på Københavns Lufthavn ved at indsætte ekstra fly fra Berlin og Düsseldorf.

Air Berlin er et af de flyselskaber som den kommende tid øger på Københavns Lufthavn ved at indsætte ekstra fly fra Berlin og Düsseldorf.

LUFTFART: Den kommende weekends skifte mellem vinter- og sommertid betyder nye ruter i Københavns Lufthavn. Der kommer også nye flyselskaber på eksisterende ruter – mens der udvides på andre. Skiftet betyder også farvel til Boeings B747 jumbojet i CPH.

De fire nye ruter, der åbner i forbindelse med skiftet til sommerkøreplanen, er Royal Air Marocs tre gange om ugen fra Casablanca, mens spanske Vueling åbner sin første rute fra et andet land end Spanien – nemlig fire gange om ugen fra Firenze. Begge ruter har premiere på søndag.

SAS er også klar med to nye ruter den kommende tid – på søndag bliver der afgang seks gange om ugen til Budapest og 8. april letter selskabets næste langrute, seks gange om ugen til San Francisco.

Sidst i februar vendte hollandske Transavia tilbage til København med fire fly om ugen fra Eindhoven.

eksisterende ruter begyndte Alitalia i denne uge at flyve to gange om ugen til Københavns Lufthavn fra Rom, Easyjet har også netop åbnet ny rute, denne gang til Edinburgh, 8. april kommer selskabets næste, en daglig til Rom.

Også i april får Norwegian to nye ruter fra København – fra 5. april flyves fire gange om ugen til Madrid og fra 11. april er der to ugentlige fly til Lissabon.

Under overskriften ”Flere frekvenser og mere kapacitet på eksisterende ruter” byder Københavns Lufthavn på disse ændringer den kommende tid:

AirBaltic får ekstra ugentligt fly til Riga, SAS begynder 1. april at flyve yderligere tre gange om ugen til New York, Air Berlin øger fra Berlin, Singapore Airlines har for nylig indsat to ekstra flyvninger om ugen og har dermed fem, og spanske Vueling skruer op på Malaga med to ekstra afgange om ugen.

Andre kommende nye ruter til Københavns Lufthavn i år er: 13. juni: græske Minoan Air åbner fra engelske Oxford fem gange om ugen. 21. juni: SAS en gang om ugen til Palermo. 24. juni: Norwegian to gange om ugen til sydfranske Montpelier.

Københavns Lufthavn har endnu ikke indsat Norwegians kommende langrute fra 29. november til Fort Lauderdale i sin liste.

25. juni: SAS en gang om ugen til Pula (Kroatien). 28. juni: SAS to gange om ugen til Biarritz. 1. juli: SAS tre gange om ugen til Alanya. 3. juli: SAS to gange om ugen til Thessaloniki. 4. juli: SAS en gang om ugen til Cagliari (Sardinien).

Det triste i forbindelse med skiftet til sommerprogrammet er, at Københavns Lufthavn mister sin eneste passagerrute fløjet med Boeing 747 jumbo jet. Thai Airways erstatter nemlig betjeningen af København med fabriksnye Boeing 777-300 ER.

Se alle ændringerne på Københavns Lufthavns hjemmeside:

http://www.cph.dk/CPH/DK/B2B/Flyselskaber/Nye+ruter+og+frekvenser/