CPH finder topchef i Kina

Brian Petersen, en af de mest succesfulde danske erhvervsledere i udlandet, overtager topposten i Københavns Lufthavne til sommer. Hans hovedopgave bliver inden for 10 år at øge antallet af passagerer til 30 mio. og sikre, at de flyrejsende ikke igen skal igennem voldsomme forsinkelser i sikkerhedskontrollen.
45-årige Petersen kommer fra den store amerikanske dagligvarevirksomhed Proctor & Gamble, der omsætter for næsten 400 mia. DKK om året. Han har haft ansvaret for store dele af det kinesiske marked, men har kun begrænset viden om luftfart og har stort set ikke været i Danmark de sidste 20 år. Alligevel glæder bestyrelsesformand Henrik Gürtler sig over valget og betegner det som et scoop for virksomheden.
Jobbet som lufthavnschef adskiller sig fra tilsvarende job i lignende koncerner. Personen skal have et klart fokus på bundlinjen, da den australske kapitalfond Macquarie sidder på mere end halvdelen af aktierne, men den nye adm. direktør skal også have et godt forhold til myndighederne og forstå det politiske spil.
”Det, vi er gået efter, er noget friskhed og en ny begyndelse, og det får vi med Brian. Vi har fået et gok i nøden med kvaliteten i lufthavnen, og vi står foran store udfordringer med at vokse. I den situation har vi været heldige at lande en som Brian, der kan levere det,” siger Gürtler.
(Børsen)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.