Kirsebærtræer. (Foto: Japan Tourism Board | Japan National Tourism Organization | Facebook.com | PR)

Blomstrende kirsebærtræer er trækplaster for Japan

Kirsebærtræernes blomstring kan bidrage til at trække turister til Japan, hvor der foregår en del arrangementer i den anledning. SAS har valgt at genoptage flyrute fra København til Tokyo.

Selv her til lands er det svært at overse, når de japanske kirsebærtræer blomstrer i løbet af foråret. Det fylder blandt andet en del på sociale medier, hvor billeder af træerne i fuldt flor i hvide og lyserøde nuancer er et yndet motiv.

Interessen er dog ingenting i forhold til Japan, hvor træerne kaldes ’Sakura’. Her er det en stor begivenhed, når de blomstrer, og der bliver arrangeret en række andre kulturelle begivenheder rundt om fænomenet.

Japan National Tourism Organization har blandt andet forsøgt at udarbejde forudsigelser for, hvornår træerne på de enkelte egne står i blomst, hvilket skal gøre det nemmere for turister og andre interesserede at planlægge et eventuelt besøg i landet eller den givne landsdel.

Flere arrangementer i forbindelse med blomstring
Synet kan eksempelvis opleves langs Arakawa-flodens breder i byen Kumagaya, som man kan rejse til med tog fra Tokyo. Her er der plantet i omegnen af 500 træer, der sædvanligvis blomstrer i slutningen af marts eller begyndelsen af april.

Visse steder i landet arrangeres der også festivaler, der har blomstringen som omdrejningspunkt. Det gælder blandt andet i byen Ina, som er hjemsted for Takato Cherry Blossom Festival. I en af byens parker kan festivalgæsterne opleve 1.500 kirsebærtræer, hvoraf mange blev plantet i slutningen af 1800-tallet, og det ældste menes at være mere end 140 år gammelt.

Begivenheden gengives også i kunsten i år. På TeamLab Planets Tokyo, der er et museum for moderne kunst, er der blevet opstillet to værker om emnet. Det ene hedder ’Floating in the Falling Universe of Flowers’, og her kan man opleve blomstringen og de ændringer, der sker med træerne i takt med, at årstiderne ændrer sig.

Træerne kan også opleves i værket ’Drawing on the Water Surface Created by the Dance of Koi and People – Infinity’, hvor museumsgæsterne går gennem vand og får en illusion af, at små tegninger af koi-karper svømmer rundt om deres fødder. I løbet af året forandres fiskene således, at de afspejler træernes aktuelle udseende.

Genoptager Tokyo-flyvninger
SAS har netop offentliggjort planer om, at flyselskabet vil genåbne ruten mellem lufthavnene i København og Tokyo, der vendte tilbage på rutekortet efter COVID-19 den 10. juli 2021.

Den blev dog lagt i dvale igen, da Rusland lukkede landets luftrum for flyselskaber fra en lang række lande som et modsvar på de sanktioner, som russiske enkeltpersoner og erhvervslivet blev ramt af i kølvandet på styrets krig mod Ukraine.

Flyselskabet oplyser dog, at man fra den 1. juni i år vil flyve tre gange om ugen mellem Københavns Lufthavn og Haneda-Tokyo International Airport. Der vil desuden blive afviklet 12 afgange i tidsrummet fra den 29. marts til og med den 25. april.

“Indtil de ugentlige flyvninger begynder, vil SAS gennemføre et antal flyvninger i slutningen af marts og i løbet af april for at imødekomme en høj efterspørgsel omkring påske,” lyder det fra selskabet.


Relaterede artikler:

SAS rykker omdiskuteret NDC-lancering et halvt år

Disse rejsemål er blevet billigere i år

Japans Turistråd klar med ny nordisk repræsentant