Masser af nye ruter fra Kastrup

Københavns Lufthavn bliver i stadig større grad knudepunkt for den skandinaviske flytrafik. Alene i fra januar og frem til juni åbnes der nye ruter eller øges frekvens på over 20 destinationer.

Iceland Express åbner således to sommerruter på henholdsvis Akureyri og Egilstadir, Air Berlin indleder den 30. marts en daglig afgang til Mallorca, og få dage inden er det engelske BMI, der åbner en daglig rute til Leeds.

Sterling øger frekvensen på Stockholm og indgår samtidig et codeshare samarbejde med FlyNordic, og Cimber Air starter en daglig afgang til Newcastle den 25. marts. Hertil kommer SkyEurope med en ny rute til Prag med fem ugentlige afgange, SAS starter på Pristina og Sterling åbner to nye ruter til henholdsvis Burgas og Split, den 25. marts.

Endelig øges frekvenserne på en række SAS-ruter, nemlig til Bruxelles, Kristianssand, Geneve, London City og Aberdeen, ligesom SAS øger kapaciteten på sin eksisterende rute til Luxembourg. Malev går fra to til tre daglige afgange til Budapest i sommerperioden, og både Continental og Delta øger frekvenserne på henholdsvis New York og Atlanta.

De 10 mest populære ruter ud af København er i øvrigt (i rækkefølge) Oslo, Stockholm, London Heathrow, Amsterdam, Paris, Helsinki, Aalborg, Frankfurt, Reykjavik og Bruxelles. Alle top-10 ruterne har over 400.000 passagerer årligt.

Skrevet af