SAS: Dash-fly kommer ikke i luften

SAS står fast på sin beslutning om at lade Dash-flyene være fortid i selskabets flåde af fly, selv om de europæiske luftfartsmyndigheder, EASA, i går konstaterede, at Dash-flyet fra den canadiske flyproducent, Bombardier, ikke er til fare for sikkerheden i luften.
“Vores kunder og vores medarbejdere havde efter tre nødlandinger ikke tillid til Dash-flyet. Og det har de stadig ikke. Af hensyn til dem og af hensyn til varemærket SAS så bliver vores beslutning ikke ændret,” siger kommunikationsdirektør i SAS , Claus Sonberg.

Hos SAS er tre af selskabets Dash-fly havareret, mens de 24 andre er omfattet af et flyveforbud fra de skandinaviske luftfartsmyndigheder. Det kan nu ventes ophævet en af dagene, når tilsynet med SAS har fundet ud af, hvad der skal til af inspektion af de 24 fly, som SAS vil leje ud til andre flyselskaber eller på anden måde slippe af med.

SAS siger, at man er “overrasket og skuffet” over Bombardiers udtalelser, som placerer skylden for havariet hos SAS .
“Det er ikke fastslået, at SAS har brudt nogen regler for udskiftning af reservedele i Dash-flyet. Vi har fulgt de manualer fra Bombardier, som vi skal følge, og som med alt andet vedligehold her i SAS er systematiseret,” siger Geir Steiro, der er teknisk chef hos SAS .

(Politiken, d. 8. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.