460 nye flyruter

LUFTFART: I ugerne før og efter skiftet til årets sommerprogram blev der åbnet 460 nye flyruter på verdensplan. 10 europæiske flyselskaber startede flest – Ryanair toppede og havde ny rute til København som den med flest flyvninger.

I alt har Ryanair åbnet 93 nye ruter mellem 80 lufthavne i forbindelse med starten af årets sommerprogram, der typisk starter den sidste søndag i marts.

Hjemmesiden anna.aero har opgjort ruteåbningerne fra ugen før og ugen efter den sidste søndag i marts i år til i alt 460, fløjet af 120 flyselskaber og omfatter nye ruter til ca. 100 lande verden over.

Ryanairs 93 nye ruter omfatter de nævnte 80 lufthavne; 36 fik en enkelt ny Ryanair-rute. Det gennemsnitlige antal ugentlige flyvninger på alle de 93 nye ruter er 3,2.

Men den nye Ryanair-rute, der får flest flyvninger, er mellem London Stansted (Ryanairs største lufthavn) til Københavns Lufthavn – den får 21 ugentlige flyvninger. Ryanair havde før hidtil fløjet til København fra Luton-lufthavnen ved London.

De 10 flyselskaber, der ved dette års sommersæson åbnede flest nye ruter, er efter Ryanair Lufthansa-ejede Eurowings med 44 nye ruter, Wizz Air med 29, spanske Jet2.com med 21, spanske Volotea med 18, russiske S7 Airlines med ti, rumænske Blue Air med ni, mens tyske Germania, SAS og Transavia alle startede syv nye ruter mellem 21. marts og 10. april.

De tre lande der fik fleste nye ruter var Tyskland med 92 og Spanien med 89, mens der kom 84 nye ruter til og fra britiske lufthavne.