Easyjet undskylder dårlig service

En teknisk fejl med et fly fra Easyjet fik lørdag selskabet til at aflyse en afgang fra London Stansted til København. Pga. en ”kommunikationsbrist” fik nogle af de 150 passagerer ikke at vide, at Easyjet ville betale hotel og forplejning, men det indtryk, at de selv måtte betale hotelovernatninger.Blandt passagererne var en journalist fra TV 2, som dermed fik serveret en god historie. Indslaget søndag aften i TV 2 Nyhederne var meget dårlig reklame for Europas næststørste lavprisselskab.Som mange lavprisselskaber, har Easyjet ikke en såkaldt interlining-aftale, hvor flyselskaber ombooker til hinandens selskaber ved f.eks. aflysninger.

Derfor ombookede Easyjet ikke de strandede passagerer til København med Sterling fra Gatwick eller British Airways eller SAS fra Heathrow.

Easyjet brugte angiveligt heller ikke sin rute fra Stansted til Berlin, hvorfra passagerne kunne være fløjet til København med Easyjet.I stedet måtte de vente på plads hos Easyjet til København – det har taget selskabet fire dage at få de sidste passagerer til København.”Easyjet har aftaler med hoteller ved Stansted. Hvis der ikke var plads på disse, skulle passagererne lægge ud på andre hoteller og så få pengene tilbage, når de sendte kvitteringerne til os. Men vores informationsniveau var ikke godt nok – derfor skulle passagererne gerne få den besked når de checker ind til deres hjemtur. Og at nogle passagerer måtte vente fire dage er ikke acceptabelt,” sagde talsmand for Easyjet i Danmark, Claus Bendsen fra Holm Kommunikation, tirsdag til Take Off.En forarget direktør for Danmarks Rejsebureauforening, Lars Thykier, sagde mandag til Take Off:

”Det kan man sgu ikke tilbyde. Ifølge EU-reglerne skal flyselskaber ved aflysninger ombooke til fx et andet flyselskab, give mad og drikke, lade dem ringe hjem, og betale hotel. Sker aflysningen tæt på afgang, skal hver passager ifølge reglerne have en erstatning på mindst 250 euro.”HB

Skrevet af