5.500 nye hotelværelser i København

HOTELLER: I 2020 vil der være 22.500 hotelværelser i København – eller 50 procent flere end 10 år tidligere. Der vil komme prisfald, forudser hoteloperatør.

Hotelboomet i København fortsætter. Senest har den hollandske hotelkæde CitizenM annonceret et nyt hotel med 230 værelser ved Rådhuspladsen.

Hotellet føjer sig til en lang række af nye hoteller og udvidelser af eksisterende hoteller i København. Det vil i alt give 5.500 ekstra hotelværelser de kommende tre år. Dermed vil hovedstaden have cirka 22.500 værelser i 2020. Til sammenligning var der 15.000 værelser i 2010. Det svarer til en vækst på 50 procent i løbet af 10 år.

Udsigt til faldende belægningsprocent

Brøchner Hotels er en af de kæder, der har nye hotelprojekter på vej med blandt andet et nyt femstjernet hotel på Bremerholm i 2018 og et nyt hotel i Carlsberg Byen i 2019. Ifølge adm. direktør Karim Nielsen er det helt naturligt, at København i disse år oplever et stort boom af nye hoteller, genåbninger og udvidelser.

”Belægningsprocenten på hotellerne i København er meget høj. Det giver investorerne et marked for at udvikle ny hoteller og de kommer som en lavine i øjeblikket. Jeg tror det vil få belægningsprocenten til at falde i en periode, indtil markedet igen har kaperet udviklingen med vækst i antallet af turister og forretningsrejsende,” siger Karim Nielsen til standby.dk

”Det er faktisk en god udvikling, for den høje belægningsprocent har også en bagside. Den får priserne til at stige, og dermed gør vi os mindre attraktive over for udlandet og spiller os ud af banen i forhold til visse kundegrupper. Der er brug for den ekstra kapacitet i København for at få balance i udviklingen,” fastslår han.

Flere turistsegmenter til Danmark

Brancheorganisationen Horesta ser ligeledes positivt på hotelboomet i hovedstaden.

”2016 var et rekordår for de danske hoteller, som har oplevet vækst i både omsætning og belægning siden finanskrisen,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i Horesta.

”Den positive udvikling har gjort det interessant for både danske og internationale hoteloperatører at bygge nye hoteller, især i København, hvor vi de kommende år får nye hoteller i begge ender af prisskalaen. Det vil bidrage til, at vi også i fremtiden kan tiltrække mange forskellige turistsegmenter til landet,” siger han.

Fem nye hoteller i år

Tallet på 5.500 nye værelser er baseret på en opgørelse fra Horesta, som viser, at der kommer 4.700 nye hotelværelser frem til 2020. Hertil skal lægges det nyligt annoncerede Wakeup-hotel med 585 værelser, samt de 230 værelser i det nye CitizenM. Det giver tilsammen 5.515 ekstra værelser i både igangsatte og annoncerede hotelprojekter. Herudover arbejder en række investorer med udviklingsprojekter, hvor de konkrete planer endnu ikke er offentliggjort.

Alene i år åbner fem helt nye hoteller i København – A&O (netop åbnet), Steelhouse, Nobis Hotel, Stay Seaport og Stay Kastellet. Derudover udvider eller genåbner seks eksisterende hoteller, viser Horestas opgørelse. Næste år åbner mindst tre nye hoteller, mens to andre udvider.