5-stjernet hotel får Danmarks dyreste hotelsuite

Copenhagen Marriott Hotel ved nattetide, præsidentsuiten er på øverste etage.

HOTELLER: Til november genåbner Danmarks største 5-stjernede hotel sin præsidentsuite, der i denne tid opgraderes for 4,5 mio. kr. Prisen for et døgn bliver en månedsløn for mange. Hillary Clinton er blandt de mange VIP’er, der har boet i suiten.

Den 160 kvadratmeter store præsidentsuite på Copenhagen Marriott Hotel gennemgår i denne tid en total renovering – prisen bliver ca. 4,5 mio. kr. Prisen gør suiten til et af de dyreste hotelværelser i Danmark.

”Det bliver en ’Toppen af Poppen’-suite. Om møde- og spisebordet ved det åbne køkken kan der sidde 14, der bliver stort soveværelse, et nærmest spa-agtigt badeværelse, et gæstetoilet, fede møbler og B&O-udstyr. Vi bruger alene på B&O en kvart mio. kr., f.eks. tre fladskærme, to på 55 tommer og et med 75 – samt surroundsound overalt. Ligeledes kan der ’tilkobles’ et værelse, hvis kunden ønsker to soveværelser.”

Det siger koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group, Allan Agerholm, til standby.dk – Marriott Copenhagen er et af de tre hoteller i BCHG’s hotelportefølje, de to andre er begge i Ørestad, AC Hotel Bella Sky Copenhagen med 812 værelser – Københavns i dag største hotel – og Crowne Plaza.

Marriott Copenhagen, der med sine 406 værelser er Danmarks største 5-stjernede hotel og indtil videre hovedstadens 9. største, har siden sin åbning i september 2001 haft mange VIP-gæster, også i præsidentsuiten.

De tæller yderligheder som fra en af Libyens tidligere diktator Muammar Gaddafis sønner, Hannibal, der boede i suiten, mens han studerende på Copenhagen Business School, til USA’s daværende udenrigsminister, Hillary Clinton i 2012, og Japans kronprins, Naruhito, der i juni i år var på officielt besøg i Danmark.

Siden BC Hospitality Group i starten af 2015 overtog Marriott Copenhagen har gruppen investeret tæt på 30 mio. kr. i renovering. Ud over værelserne bl.a. tre mio. kr. i det nye fitness center og otte mio. kr. i executive lounge.

”Gæsterne i præsidentsuiten er alt fra tunge erhvervsfolk til popstjerner,” siger Allan Agerholm, der tilføjer, at det vil koste 20-25.000 kr. i døgnet at bo i suiten, der forventes udlejet op til 100 gange om året. ”Jeg tror opgraderingen vil gøre den mere attraktiv,” siger Allan Agerholm.

Årligt har Marriott Copenhagen omkring 185.000 overnattende gæster. Hertil kommer de mange tusinde til bl.a. møder og konferencer.

Danmarks største hotelhandel

I den formentlig største danske hotelhandel, solgte BC Hospitality Groups hovedaktionær, Solstra Investments, i januar i år bygningen i København med Marriott Copenhagen for en milliard kr. til pensionskasserne ATP Ejendomme og PensionDanmark.