Helge Tang er nu eneejer af Grønlands to største hoteller. Her er han i receptionen på Hotel Hans Egede, pressefoto: Leiff Josefsen.

50-års jubilar overtager Grønlands to største hoteller

Helge Tang, der netop har fejret 50 år i Grønland, er nu eneejer af Hotel Hans Egede og HHE Express-hotellet i hovedstaden, Nuuk. Sønnen, Christian Tang, er nu også involveret i driften.

I slutningen af 2021 var det 50 år siden, at Helge Tang første gang kom til Grønland.

Han arbejdede først som kok på den amerikanske base i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). Efter fem år rejste Helge Tang videre til den nordgrønlandske by Sisimiut, hvor han mødte Carl Juhl, der blev hans forretningspartner indenfor underholdning og turisme i Grønland og Danmark.

Efter Carl Juhls død i foråret 2021, fortsatte Helge Tang samarbejdet med Carl Juhls enke, Bolette Juhl.

Hidtil har Helge Tang ejet halvdelen af Grønlands to største hoteller, Hotel Hans Egede med 156 værelser og HHE Express-hotellet med 108 værelser, begge i Grønlands hovedstad Nuuk.

Men nu har Helge Tang for et ikke oplyst beløb aftalt med Juhl-familien, at han overtager hele ejerskabet af Hotel Hans Egede A/S, oplyses det i en pressemeddelelse. Dermed står  Tang-familien alene for driften af de to hoteller i Nuuk.

Løbende generationsskifte
Der er samtidig taget hul på et generationsskifte i Tang-familien. Sønnen, Christian Tang, er uddannet indenfor HR, og har fået praktisk erfaring fra hotelledelse i udlandet, blandt andet hos Marriott i New Zealand.

Nu er Christian Tang flyttet til Nuuk sammen med sin hustru, og i forbindelse med de aktuelle ændringer i ledelsesstrukturen på Hotel Hans Egede, indtræder han ved siden af sin far i bestyrelsen af Hotel Hans Egede A/S. Han er nu HR- og hotelchef på hotellet i Nuuk. Jørgen S. Bay-Kastrup fortsætter som administrerende direktør for Hotel Hans Egede A/S, hvor Helge Tang er arbejdede bestyrelsesformand lige som han fortsat er ejendomsudvikler.

Hotel Hans Egede rummer ifølge pressemeddelelsen Grønlands største kursus- og konferencecenter med det 5-stjernede HHE Conference & Events.

Det 108 værelser store HHE Express, et grønlandsk budgethotel-koncept, blev færdigbygget kort tid inden coronakrisen, og blev først for alvor åbnet sidste år.

Relaterede artikler:

Grønland glæder sig over hovedrolle i Borgen

Grønlandsk destination blandt årets hotte rejsemål

Michelin-restaurant til Grønland

Grønlandsk hotelkæde renoverer for millionbeløb

Grønland får første internationale hotelkæde