Kaffepause under kajaktur i Diskobugten, et af 25 rejsemål, CNN Travel anbefaler verden over. Foto for Visit Greenland: Mads Pihl.

Grønlandsk destination blandt årets hotte rejsemål

Diskobugten kaldes det arktiske svar på Grand Canyon på ny liste, der fremhæver 25 destinationer fra hele kloden over spændende rejsemål til når verden igen for alvor åbner sig for turisterne.

Vandfald, hiking i øde område, storslåede panoramaudsigter, hvaler, store isbjerge, de farverige huse i Ilulissat og meget andet.

Det fremhæves som nogle af attraktionerne ved området omkring Diskobugten på ny liste over verdens hotte rejsemål i år.

Listen kommer fra CNN Travel, der har bedt en række af sine bidragsydere fremhæve en destination, de vil anbefale læserne at besøge, når det igen bliver muligt at rejse nogenlunde frit i forbindelse med coronakrisen.

Her har en af skribenterne valgt Diskobugten på Grønlands vestkyst. Artiklen er skrevet før det forleden kom frem, at den færøske restaurant Koks, der har to Michelinstjerner, til sommer flytter ind i Restaurant Egede i Ilimanaq Lodge i Ilimanaq. Det er en grønlandsk bygd omkring 15 kilometer syd for Ilulissat i den østlige del af Diskobugten.

Ilulissat er et godt udgangspunkt til at udforske Diskobugt-regionen. Isfjorden er på UNESCO’s Verdensarvsliste, i området ligger blandt andet Disko Island og Ilulissat Icefjord Centret. Centret, der er en attraktion i sig selv, hedder det, fortæller om isens betydning i Diskobugt-området, om inuitterne, der har levet af landet og vandet gennem årtusinder, samt om ændringerne i miljø på grund af den globale opvarmning.

CNN-artiklen fortæller også om de nye lufthavnsprojekter i Grønland, også i Ilulissat. Målet med de flere lufthavne er også at tiltrække flere besøgende til dette smukke land samt at fordele turisterne bedre for at undgå overturisme, hedder det i artiklen.

Rejsemål verden over – fra A til Y
Blandt de mange andre spændende rejsemål i verden, fremhæver CNN de udvalgte i alfabetisk rækkefølge.

Der startes med caribiske Antigua og Barbuda, Bissagos Øerne ud for vestafrikanske Guinea-Bissau, Cape Breton Island på canadiske Nova Scotia, Chile, Colombo – Sri Lankas største by, den franske sennepsby Dijon, nationalparkerne i afrikanske Gabon og hele Jordan.

Lahti i Finland efterfølges af Munga-Thirri-Simpson Desert National Park i Australien, Napoli, Ollantaytambo i Peru, de britiske Orkney Øer, Oslo, stillehavsstaten Palau, Penang i Malaysia, Sydafrika, St. Eustatius – en hollandsk besiddelse i Caribien, Tulsa i Oklahoma, Valencia i Spanien samt Yellowstone National Park i navnlig Wyoming.

Hele den lange CNN-artikel kan ses via dette link.

 Relaterede artikler:

Michelin-restaurant til Grønland

Coronaen gav travlhed i nyt grønlandsk rejsebureau

Nuuk, Færøerne og Odense på fornem rejseliste