Fly fra Cathay Pacific i Hong kong International Airport. (Foto: Hong kong International Airport | Facebook.com | PR)

500.000 gratis flybilletter til Hongkong

I løbet af i år vil der blive uddelt en million rabatkuponer og 500.000 gratis flybilletter, der atter skal tiltrække turister til Hongkong efter, at de ellers strenge rejserestriktioner er blevet lempet.  

Der skal fart på genopretningen af turismen i Hongkong efter flere år, hvor den tidligere britiske kronkoloni har været underlagt strikse COVID-19-restriktioner, der har resulteret i et skarpt fald i antallet af besøgende.

De gældende forholdsregler er dog blevet lempet således, at turister eksempelvis ikke længere skal lade sig isolere i en periode, når de ankommer til Hongkong, men nu udestår arbejdet med at trække besøgende til på ny.

I det sidste normale år, inden pandemien brød ud, bød Hongkong 56 millioner turister velkommen, men det faldt drastisk som følge af pandemien. Sidste år var tallet blot 604.564 turister ifølge South China Morning Post.

Flybilletter for godt to milliarder kroner
Omkring halvdelen af turisterne i 2022 rejste til fra fastlandet i Kina. Det var til trods for, at der sidste år fortsat gjaldt restriktioner ved rejser mellem disse to destinationer, men fra mandag i kommende uge bortfalder de sidste restriktioner, hvilket betyder, at rejsende ikke længere skal fremvise en negativ PCR-test eller lade sig registrere og søge om tilladelse inden afrejse.

Faldet i antallet af turister har haft konsekvenser for såvel turismebranchen som økonomien, og derfor tager man nu drastiske midler i brug. Det kommer til udtryk ved, at Hongkong vil forære 500.000 flybilletter til turister fra flere markeder.

De mange billetter er blevet opkøbt for at yde støtte til flyselskaberne Cathay Pacific, HK Express og Hong Kong Airlines i løbet af pandemien, og de repræsenterer en samlet værdi på mere end 250 millioner euro, hvilket svarer til 1,9 milliarder kroner. Det skriver Euronews.

Forærer en million rabatkuponer væk
De tre flyselskaber vil stå for uddelingen af den halve million flybilletter, der går i gang den 1. marts og vil vare i et halvt år. I første omgang fordeles billetterne til lande i Sydøstasien, herefter står det kinesiske fastland for tur og slutteligt vil de blive uddelt til turister i det nordøstlige Asien.

Derudover vil 80.000 af billetterne blive foræret til indbyggere i Hongkong i løbet af sommeren, mens yderligere 80.000 uddeles i Greater Bay Area, som er betegnelsen for et stort og befolkningstungt område, der blandt andet omfatter Hongkong, Guangzhou, Shenzhen og Macao.

I et forsøg på at stimulere turismen yderligere vil der desuden blive uddelt en million kuponer, der hver især har en værdi af 11,60 euro (86 kroner) og som kan benyttes til at få rabat på indkvartering, transport, adgang til seværdigheder samt mad og drikke.

I løbet af året vil der blive afviklet flere end 250 begivenheder og festivaler, der ligeledes skal fungere som et trækplaster for Hongkong-turister.


Relaterede artikler:

Flere asiatiske destinationer genåbner for turister

VisitDenmark håber allerede i år på kinesiske turister

Kina genåbner for rejsende fra udlandet