Kina begynder genåbning for rejsende fra udlandet. Her foto fra storlufthavnen Shanghai Hongqiao International Airport. Foto fra Wikipedia: N509FZ.

Kina genåbner for rejsende fra udlandet

Kina dropper karantænekrav for færdigvaccinerede. Udenrigsministeriet fraråder stadig ”ikke-nødvendige” rejser. ”Det vil tage tid før situationen er normaliseret,” vurderer stort rejsebureau.

Efter næsten tre års nedlukning på grund af corona lemper Kina fra 8. januar indrejserestriktionerne fra udlandet. Det skriver flere medier, blandt andet BBC, der citerer ny melding fra de kinesiske myndigheder.

Det er ikke helt præciseret, om genåbningen også omfatter turister fra andre lande; der tales om testforsøg for internationale krydstogtskibe, skriver BBC.

Det står i hvert fald klart, at den kinesiske genåbning fra 8. januar omfatter rejsende fra udlandet med arbejds- eller studie-visa samt personer med bopæl i udlandet, der ønsker at besøge for eksempel familiemedlemmer i Kina.

Udenlandske rejsende vil komme til et Kina plaget af høje coronatal. Kina har i den seneste tid foretaget en U-vending og lempet en række af sine hårde corona-restriktioner, hvilket har medført kraftige stigninger i smittetallene.

De kinesiske myndigheder er midlertidigt stoppet med at offentliggøre døds- og smittetal som følge af coronaen. Det britiske sundhedsdatafirma Airfinity anslår, at der i øjeblikket dagligt er omkring en million nysmittede og omkring 5.000 coronarelaterde dødsfald i Kina, skriver nyhedsbureauet Reuters.

CNN citerer Bloomberg News og Financial Times for, at mod 250 millioner kinesere er blevet smittet med corona i de første 20 dage her i december. De to medier refererer til tal fra et internt møde hos de kinesiske sundhedsmyndigheder, National Health Commission. Er tallene korrekte, er op mod hver femte af de 1,4 milliarder kinesere netop nu smittet med corona.

Væk med karantæne – stadig krav om negativ coronatest
Tidligere har Kina krævet op til tre ugers coronakarantæne for rejsende fra udlandet, der kunne få tilladelse til at rejse ind i Kina. Dette tal er nu nede på fem dage.

Men fra 8. januar vil også dette karantænekrav angiveligt blive afskaffet; det samme vil det nuværende daglige loft på fly og passagerer fra udlandet, ifølge de nye meldingerne fra de kinesiske sundhedsmyndigheder. Ankommende fra udlandet skal dog fremvise en negativ PCR-test, taget senest 48 timer før afrejse til Kina.

De kinesiske lempelser gælder også kinesere, der for eksempel som turister ønsker at rejse ud af Kina – men mange lande melder, at der vil blive coronatest i ankomstlufthavne af rejsende fra Kina.

Udenrigsministeriet fraråder rejser til Kina
På Udenrigsministeriets hjemmeside står der i rejsevejledningen for Kina: ”Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til: Hele landet.”

Videre hedder det: ”Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Situationen i Kina er lige nu præget af store ændringer i landets interne COVID-19-politik og en formodet stærkt stigende samfundssmitte. Det betyder blandt andet, at en række COVID-19-relaterede regler ændres med kort varsel.”

Albatros Travel: ”Vi står ikke lige på spring”
Et af de største danske rejsebureauer for, under normale forhold, rejser til Kina, er Albatros Travel.

Steen Albrechtsen, der blandt andet er pressechef hos Albatros Travel, skriver til Standby.dk: “Det er dejligt for Kina, at de igen åbner sig for omverdenen. Men vi står ikke lige på spring med passet i hånden.

Det kommer til at tage lidt tid før situationen er normaliseret så meget, at man kan holde ferie i Kina uden at være omgivet af corona,” lyder det.

 

Relaterede artikler:

Tidligst kinesiske turister i foråret 2023

Analysechef tror rejsebranchen undgår recession

Thailand skal finde erstatning for kinesiske turister