AMEX giver nødhjælp til Delta

Amerikanske Delta Air Lines får nu akut nødhjælp fra en af USA’s største finanskoncerner, American Express. Finanskoncernen indskyder op til 600 mio. USD i det krisramte selskab, som samtidig skal sikre besparelser på en mia. USD årligt, blandt andet gennem nye aftaler med fagforeningerne. AMEX betaler størsteparten af de 600 mio. USD som en forudbetaling for en tiårig forlængelse af samarbejde om bonusprogrammet SkyMiles, der har tilknyttet et American Express kreditkort. Derudover ydes et lån på 100 mio. USD. 
Delta Air Lines måtte I sidste uge offentliggøre et rekordunderskud på ca. 340 mio. USD for årets tredje kvartal, og analytikere havde ventet, at flyselskabet omkring månedsskiftet ville søge konkursbeskyttelse under den amerikanske Chapter 11 ordning. Og ifølge internationale nyhedsbureauer er en Chapter 11 løsning for Delta Air Lines stadig en nærliggende mulighed, uagtet hjælpen fra AMEX og en mulig aftale om omkostningsreduktioner med fagforeningerne.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.