Kvinder på manderejser

Kvinderne er ved at overtage machoferien fra manden.
Det mærker man i stigende grad i rejsebranchen – bl.a. hos Jens Ole Aaris fra Ruby Rejser, som har arrangeret aktive rejser i over 30 år.
”Der er rejsetyper, hvor vi tidligere kun så mænd. Nemlig mere ekspeditionsagtige rejser som hytte til hytte-ture, hvor man gik over fjeldet med oppakning og overnattede i hytter eller i værste fald snehuler. Turene varede typisk en uge og foregik i en nationalpark i Norge. Dengang for 25-30 år siden var der ingen piger med,” fortæller Jens Ole Aaris.

I dag ligger kvindedeltagelsen på mellem 50 og 80 procent på de såkaldte mandeture.
”For fem år siden begyndte det for alvor at tippe over, så kvinderne kom i flertal. Det skal dog siges, at det har de hele tiden været på vores vandreture. Forklaringen kan være, at der er guider på vores vandreferier. Der er ofte tale om modne kvinder, som gennem et langt liv har været vant til aktiv ferie, men så er manden enten faldet fra, blevet et skravl, eller de er blevet skilt. Kvinderne har været vant til, at manden har taget teten og har måske ikke lyst til at rejse alene. Derfor kan de godt lide en organiseret tur, mens mændene har haft et netværk, hvor de selv organiserede ture,” siger Jens Ole Aaris fra Ruby Rejser.

(Politiken, d. 24. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.