Cunard Lines nyeste krydstogtskib, Queen Anne, kommer i trafik i år – og besøger blandt andet København den 4. juli. Skibet har plads til næsten 3.000 passagerer plus en besætning på 1.225, førstekaptajnen er en færøsk kvinde. PR-illustration: Cunard Line.

54 nye krydstogtskibe til 240 milliarder kroner

I år og frem til 2028 leverer skibsværfter 54 nye oceangående krydstogtskibe – fra mindre highend-luksusskibe til mastodonter med plads til op mod 6.000 passagerer.

Alene i år leveres og tages mindst 10 af de 54 nye oceangåenmde krydstogtskibe i brug. Det mindste er Silversea Cruises’ nyeste highendskib, Silver Ray, med plads til 728 passagerer – mens det største er Utopia of the Seas, der kan tage over 5.700 passagerer.

Begge skibe er i øvrigt fra samme rederikoncern, Royal Caribbean Group, der også tæller Celebrity Cruises. Utopia er også det dyreste krydstogtskib, der leveres i år, prisen er på over ni milliarder kroner.

Oversigten over de 54 nye oceangående krydstogtskibe, der leveres fra værfterne til rederierne i år og frem til 2028, fremgår af den seneste opdatering af krydstogtværfternes ordrebog fra branchemediet Cruise Industry News.

De 54 bestilte nye krydstogtskibe, der leveres i år og frem til 2028, har en samlet værdi på 35 milliarder dollars, cirka 240 milliarder danske kroner. Samlet har de 54 nye krydstogtskibe plads til over 100.000 passagerer – i snit bliver det til knap 2.200 sengepladser per skib, skriver Cruise Industry News.

Nye skib til det tyske marked – og først nybygning i 10 år
Blandt de nye skibe, der allerede er leveret i år, er skibet Sun Princess til et af Carnival Corporations otte sejlende varemærker, Princes Cruises. Snart følger blandt andet TUI Cruises’ nyeste skib, Mein Schiff 7, til TUI’s tysktalende markeder, samt Queen Anne til britiske Cunard Line.

Cunard Line hører i øvrigt under verdens største krydstogtkoncern, amerikanske Carnival Corporation med ni sejlende varemærker.

Navnlig Queen Anne er der stor opmærksomhed omkring – det er rederiet Cunards første nybygning i 10 år. Med Queen Anne i trafik vil Cunard have fire krydstogtskibe, de tre andre er Queen Mary 2, Queen Elizabeth og Queen Victoria.

Set med danske briller har Queen Anne også det interessante aspekt, at skibets førstekaptajn er den 56-årige færing Inger Klein Thorhauge, der allerede har fejret 25-års jubilæum hos Cunard Line. Hun var rederiets første og er stadig dets eneste kvindelige kaptajn.

 

Relaterede artikler:

Færøsk kvinde kaptajn for krydstogt til halv million kroner

Endnu et krydstogtrederi vil vise flaget i Danmark

Omstridt dansk mangemilliardær også i krydstogtbranchen