SAS vil tilbage til Grønland

Den planlagte SAS-rute skal have tre ugentlige fly fra maj til september, skriver weekendavisen Sermitsiaq ifølge Politiken. SAS, der ejer 34 % af Air Greenland og har SAS Danmarks adm. direktør, Susanne Larsen, i bestyrelsen for Air Greenland, trak sig i 2003 fra ruten til Grønland.Afdelingschef Michael Pedersen i hjemmestyrets direktorat for infrastruktur bekræfter SAS’ ansøgning.

”Vi er i fuld gang med at behandle ansøgningen. Jeg forventer, at vi kan aflevere indstilling til landsstyret i slutningen af måneden,” siger han til Sermitsiaq.I Leisure Sales SAS venter salgsdirektør Michael Binzer på landsstyrets afgørelse: ”Vi venter på svar på vores ansøgning, og indtil da har jeg ikke andre kommentarer.”Air Greenlands adm. direktør, Flemming Knudsen, siger, at selskabet altid er indstillet på konkurrence. Han forventer ikke, at SAS på samme rute som Air Greenland vil få indflydelse på billetpriserne.Chefen for SAS Leisure, Michael Binzer, kommer i øvrigt

fra Air Greenland, hvor han var udviklingschef for turisme. Han har en MBA og han har tre gange deltaget for Grønland ved Vinter OL som langrendsløber. Han er født i Holbæk – moderen er dansk, faderen grønlænder.“Jeg har en stærk grønlandsk nationalfølelse og vil altid betragte Nuuk som min hjemby, men vil i dag helst kalde mig verdensborger,” sagde han for to år siden til Take Off.

Skrevet af