Singapore Airlines tilbyder den bedste business class

Flyselskaberne kappes om at forbedre kabinen for de dyrt betalende passagerer, der har råd til at betale for masser af luksus og ekstra plads, når de flyver.

”Business class har langt mere luksus end tidligere. Flyselskaberne investerer store beløb i forbedringer og opgraderinger, og i dag er business class væsentligt bedre end første klasse var for 10 år siden,” fastslår adm. direktør Edward Plaisted fra konsulentvirksomheden Skytrax, der bl.a. vurderer flyselskabernes kvalitet.

Årsagen til de store investeringer i business class er, at flyselskaberne har den største indtjening på de forreste sæder i flyene, da priskonkurrencen i den dyre ende ikke er så hård som på økonomiklasse. Derudover er passagerne på business class blandt de hyppigst rejsende. I gennemsnit rejser den type kunder seks til 12 gange om året.

Tre ud af fire rejsende på business class er forretningsfolk, der har firmaet til at betale billetten, mens den sidste fjerdedel er fritidsrejsende.

Skytrax har netop offentliggjort resultatet af en omfattende undersøgelse blandt tusindvis af rejsende på business class, der har kåret de bedste flyselskaber.

Top 10 på business class

1. Singapore Airlines: Luftens bredeste flystole, ekstra store badeværelser, masser af underholdning, gratis toiletsager fra Givenchy og flykøkken leveret af en af New Yorks bedste kokke sikrer topplaceringen.
2.Virgin Atlantic: Kendt for eksklusiv service på landjorden. Passagerne i London og New York bringes til lufthavnen i limousiner. Lounge med gratis klipning og massage. Ombord tilbyder en fysioterapeut fri massage af ryg og nakke.
3. Cathay Pacific: Hong Kong flyselskabet er berømt for flotte lounges og hurtig adgang gennem sikkerhedskontrollen. Flystolene kan omdannes til en seng, og film ses på 15″ skærme.
4. Malaysia Airlines: Listens højdespringer. Fornem lounge med fremragende mad og betjening i Kuala Lumpur. Samt nye og komfortable sæder.
5. Air New Zealand: Flystolen kan omdannes til en 215 cm lang seng, og de rejsende får tæpper i fornem uld.
6. British Airways: Var først med helt flade senge og er anerkendt for konstant høj service.
7. Jet Airways: Det indiske flyselskab scorer højt for sit Bulgari-toiletsæt, komfortable senge og fremragende indiske måltider.
8. Qatar Airways: Lounge i lufthavnen i Doha har vandfald, jacuzzi og gratis massage. Stewardesserne taler adskillige sprog og kommer fra 40 forskellige lande.
9. Qantas Airways: Det australske flyselskab har en af luftens bedste flystole, som er mere end 60 cm brede. Fremragende måltider.
10. Etihad Airways: Listens overraskelse. Selskab fra De Forenede Arabiske Emirater, der bl. a. tilbyder 15″ tv-skærme og måske største udvalg af måltider.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 31. august, 2007)

Skrevet af