625.000 flyvninger i dansk luftrum

lufthavn fly osloLUFTFART: 2014 blev godt år for Naviair, der styrer luftrummet over Danmark. Trods minimal vækst fik Naviair ”tilfredsstillende resultat” og leverede de procentvis største prissænkninger for ”en route” (overflyvning) trafik i Europa.

Naviairs resultat for 2014 blev før skat 89 mio. kr. mod 51 mio. i 2013. På Naviairs virksomhedsmøde i går, lagde bestyrelsesformand Anne Birgitte Lundholt vægt på, at omkostningsreduktioner medvirker til det gode resultat.

”Selv om vi sidste år stort set ikke fik vækst i lufttrafikken, fastholdt vi vores sunde økonomi,” sagde Anne Birgitte Lundholt. I 2014 håndterede Naviair ca. 625.000 operationer imod 624.000 i 2013.

Naviairs ejer, transportminister Magnus Heunicke, sagde: ”Når der ikke er presse til stede ved mødet i dag, er det fordi arbejdet gøres så godt, at der ikke er noget at komme efter. Naviair er en virksomhed som kender sin rolle. Jeg er glad for, at I udvikler virksomheden til gavn for samfundet og dermed er med til at skabe vækst.”

Der var sidste år operationer (overflyvninger, til/fra Danmark) på 48 pct. (flyvninger i dansk luftrum, som ikke lander/letter). TIL/FRA danske lufthavne: 45 pct. (flyvninger i dansk luftrum, som har afgang eller destination i dansk luftrum.) Internt i Danmark: 7 pct. (flyvninger i dansk luftrum, som har start og destination i dansk luftrum.)

Naviair rangerer kunderne efter omsætning (afgifterne er gradueret efter størrelsen af flyet samt efter distancen i luftrummet.)

TOP5 kunder, en route var sidste år: SAS (17,2 pct.), Norwegian (12,1 pct.), KLM (8,7 pct.), Ryanair (6,5 pct.) og British Airways (5,5 pct.)

Naviairs “Årsrapport 2014” kan læses på naviair.dk