Avis: BA vil byde 1 mia. Pund for BMI


Avisen The Times rapporterer i dag, AT British Airways skulle være på vej med et bud på 1 mia. Pund for flyselskabet British Midland. Ifølge avisen er et salg allerede drøftet med BMI’s stifter og hovedaktionær, Sir Michael Bishop.

Bishop, som ejer 50 % af BMI-aktierne, har tidligere nægtet, at han skulle være interesseret i et salg. Men efter indgåelsen af Open Skies aftalen mellem EU og USA er prissætningen af BMI pludselig ændret kraftigt i opadgående retning, fordi selskabet besidder en lang række start- og landingstilladelser, som fra næste forår kan benyttes til transatlantiske flyvninger. Sir Michael Bishop er 65 år, og det er den generelle forventning på de engelske finansmarkeder, at han vil sælge sine BMI-aktier i år.

Lufthansa ejer 30 % af BMI mens SAS ejer de sidste 20 %. Lufthansa har en købsoption på Bishops aktier, men det tyske selskab ventes ikke at være reelt interesserede i en overtagelse, fordi Lufthansa allerede er med i opløbet om at købe en dominerende aktiepost i Alitalia. Desuden menes Lufthansa at have et godt øje til spanske Iberia.

Såfremt BMI sælges for et beløb i størrelsesordenen 1 mia. Pund vil salget være rent guld for SAS, der med 20 % af aktierne står til at indkassere ca. 2,2 mia. kr.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.