JAL tordner i rødt


Et af verdens største flyselskaber, Japan Airlines, har ondt i økonomien. Selskabets netop afleverede halvårsregnskab udviser et minus på 640 mio. kr., og det er især de høje brændstofpriser, der har ødelagt indtjeningen for den asiatiske luftfartssværvægter. Ifølge internationale nyhedsbureauer har Japan Airlines oplevet en stigning i brændstofudgiften på 21 pct. i forhold til første halvår sidste år, og selskabet har i mellemtiden ført en sej kamp for at nedbringe sine øvrige omkostninger.

Det hjælper heller ikke på JAL’s image, at selskabet i japanske medier er blevet klandret for mangelfuld sikkerhed, og selskabet venter nu at året som helhed vil slutte med et samlet tab på omkring 2,5 mia. kr., skriver Børsen. Dermed er JAL ude i en betydelig nedjustering af sine forventninger til regnskabsåret, som oprindeligt lød på et overskud på 900 mio. kr.

Japan Airlines har tidligere varslet en 10 % reduktion i lønomkostningerne frem til 2008, og samtidig har selskabet varslet investeringer for ca. tre mia. kr. i en forbedret sikkerhed. Så sent som i august meddelte JAL, at man vil nedlægge seks internationale ruter i forbindelse med spareplanen

Skrevet af