Landal GreenParks er ifølge egne oplysninger Europas største ferieparkkæde med 90 parker og 15.000 ferieboliger i ni europæiske lande. Pressefoto: Maarten Huisman.

645 procent flere sommerbookinger

Myndighedernes tilladelse til genåbning af danske badelande har sat fart på sommerbookingerne hos ferieparkkæden Landal GreenParks, der også generes af den danske seks-dages regel.

Landal GreenParks genåbner i morgen, fredag, indendørsfaciliteterne i sine seks danske parker, herunder badeland og legeland.

Ferieparkkæden har siden 12. marts haft alle indendørsfaciliteter, herunder badelande, restauranter, legelande og spaområder i de danske ferieparker lukket på grund af coronavirus.

Nu genåbner de seks danske parker indendørs- og udendørsfaciliteter. Eneste undtagelse er svømmehallen i Ebeltoft.

Genåbningen sker efter myndighederne har givet grønt lys for at badelande, legelande og indendørs idræt også må åbne som en del af fase tre.

”Vi er begejstrede over igen at åbne badelande, legelande, og andre indendørsfaciliteter, så vores feriegæster kan få fuldt udbytte af parkernes aktivitetsudbud. Som mange andre turismeaktører har vi de seneste tre måneder været ramt af en markant nedgang i gæster,” siger Kent Lodberg, salg- og marketingmanager hos Landal GreenParks i Danmark, i en pressemeddelelse.

Mange danskere bliver i Danmark
Nyheden om genåbning af badelande har fået danskerne til at reagere. Hos ferieparkkæden har man siden meldingen kom sidste weekend oplevet en stigning på 645 procent i sommerbookinger for juli og august sammenlignet med samme periode sidste år, hvor bookingerne faldt løbende tidligere på året.

Trods de hårde forårsmåneder med aflysninger for ferieparkerne går det nu igen den rigtige vej. Sommerbookingerne har taget fart, og i alle parkerne ser der ud til at blive fuldt hus i juli. Her er det særligt danskerne, der booker årets sommerferie.

”Vi kan se i vores bookingsystem, at det særligt er danskerne, der booker ferie hos os i år, hvilket vidner om, at mange bliver i Danmark denne sommer. Sidste år udgjorde danske gæster 45 procent, men i år regner vi med en dansk belægning på 75-90 procent,” siger Kent Lodberg.

Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, sagde for nylig til STANDBY: ”Særligt 6-dages reglen (om at udenlandske turister skal købe seks overnatninger i Danmark, red) handicapper feriecentre som Lalandia, Danland og Landal Green Parks. Deres lejemål er i gennemsnit cirka tre dage. Hvorfor indføre en seks-dages regel, der trækker tæppet væk under feriecentre, lystbådehavne og hoteller i hele Danmark?”

Relaterede artikler:

Dansk turisme skælder ud over 6-dages regel

Danskerne vil bruge flere penge på indenrigsferier

Rejsegigant vil sælge hotelferier i Danmark