Danskerne er klar til at kaste sig ud i mere ferie hjemme i Danmark, viser ny undersøgelse fra YouGov. Arkivpressefoto fra Præstø Havn via VisitDenmark: Thomas Rousing.

Danskerne vil bruge flere penge på indenrigsferier

Danskernes forbrug vil ændre sig efter coronakrisen – hver tredje forventer at bruge mere på ferie i Danmark fremover, mens der skæres ned på rejser til udlandet, viser ny analyse fra YouGov.

Analyinstituttet YouGov har spurgt danskerne, hvordan de forventer, deres forbrug vil se ud fremover i forhold til før corona-pandemien. De områder, som ser ud til at få det største positive løft, er indenrigsrejser og danskproducerede varer.

Hver tredje dansker (35 procent) forventer at bruge mere på ferie i Danmark fremover. Heraf forventer hver fjerde (26 procent) at bruge ”lidt mere,” og otte procent forventer at bruge ”meget mere.”

Det er især den yngre del af befolkningen, under 40 år, som forventer at øge deres forbrug af ferier i Danmark, 40 procent mod 32 procent i den resterende del af befolkningen.

Der er også en del områder, hvor danskerne forventer at mindske deres forbrug, viser analysen.

Hver tredje forventer at rejse mindre til udlandet i fremtiden. Hver femte, 21 procent, siger ifølge analysen, at de vil rejse “lidt mindre” til udlandet end før, mens hver tiende, 11 procent, vil rejse “meget mindre” til udlandet.

Andre områder, hvor mere end hver femte vil reducere deres forbrug, er på restaurant- og cafébesøg, 20 procent; det samme tal gælder offentlig transport.

Undersøgelsen fra YouGov er baseret på interview med 1.988 repræsentativt udvalgte personer mellem 12-18. maj. Analysen er en såkaldt  market predictor, markedsforudsiger, som tager temperaturen på markedet og kortlægger forbrugernes forventninger til forbrug og deres investerings- og risikovillighed inden for en række brancher og områder, oplyser YouGov.

Vil rejse som før
En anden undersøgelse af danskernes rejsevaner viste i sidste måned, at flertallet af danskerne ikke vil ændre deres rejsevaner som følge af coronakrisen.

To ud af tre danskere omlægger ikke rejsemønstre som følge af coronakrisen, mens en ud af fire siger, at krisen har fået dem til at overveje dette. Det viste undersøgelse fra Gallup på vegne af Gouda Rejseforsikring.

De der svarede Ja til at overveje at ændre rejsevaner, fik nogle valgmuligheder. Her sagde 16 procent (af de cirka 25 procent, der havde svaret ja), at de vil holde mere ferie i Danmark, otte procent vil gerne flyve mindre og seks procent overvejer at ferier, der ikke belaster klimaet.

Gallup-undersøgelsen fra Gouda viste dog også, at et mindretal blandt danskerne overvejer at lægge fremtidens ferier om. Knap to tredjedele af de adspurgte svarer således nej til dette spørgsmål, mens 15 procent svarer ”ved ikke.”

Relaterede artikler:

Rejsegigant vil sælge hotelferier i Danmark

“Sommeren bliver et blodbad”

Coronakrisen ændrer ikke danskernes rejsevaner