De danske hoteller har generelt haft en vækst i årets første otte måneder på 650.000 overnattende gæster – blandt andet her på det i øjeblikket eneste hotel i Københavns Lufthavn, Clarion Hotel Copenhagen Airport med 383 værelser. Foto: Henrik Baumgarten.

650.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Fra januar til august havde de danske hoteller 11,6 millioner overnatninger; 650.000 flere i forhold til sidste år. Der var fremgang over hele landet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik har præsenteret hotellernes overnatningstal for august, og de fortæller om en god sommer for det danske hotelerhvervet. Markedet er dog også præget af øget konkurrence, lyder det fra Horesta.

Brancheforeningen for blandt andet hovedparten af danske hotelerhverv noterer nemlig i sine kommentarer til tallene, at de danske hoteller i august så et fald fra tre af de fire største udenlandske markeder, USA, Sverige og Norge.

Der var i de tre sommermåneder – juni, juli og august – i alt 6,9 procent flere overnatninger på de danske hoteller i forhold til samme periode sidste år.

Men tallene fortæller ikke hele historien, siger Horestas bestyrelsesformand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen.

”Det er glædeligt, at den positive udvikling i overnatninger fortsætter, men det skal ses i lyset af, at konkurrencesituationen er intensiveret, da der er kommet mange nye hotelværelser til i det forgangne år. Det betyder, at langt fra alle i erhvervet har mærket denne vækst,” siger Jens Zimmer Christensen, der også noterer en anden udvikling i de nyeste overnatningstal fra august:

”I august faldt antallet af overnatninger fra flere store markeder som USA, Sverige og Norge. Det kan skyldes, at flere af vores naboer i Skandinavien holder ferie hjemme. Når erhvervet stadig oplever vækst, siger det noget om bredden af vores besøgende og det stærke fundament, turisterhvervet har opbygget over årene,” lyder det fra Horesta-formanden.

Nye hoteller gav flot vækst
Region Syddanmark – med blandt andet. Sønderjylland og Fyn – oplevede den største vækst i august i år. Her blev det til 6,9 procent flere overnatninger end året før.

Den vækst tilskriver Horesta blandt andet to store hotelåbninger i henholdsvis Odense (Hotel Odeon åbnede i oktober sidste år med 234 værelser og er nu det største hotel i Odense) samt i Sønderborg; her åbnede Hotel Alsik åbnede i maj i år som Sønderjyllands største hotel med 190 værelser. 

”Selvom der er forskel i vækstraterne i hotelovernatninger på tværs af landet, så er det glædeligt, at alle regioner oplever fremgang. Det fortæller på bedste vis, hvordan hotelerhvervet er med til at skabe vækst og beskæftigelse i hele Danmark”, siger Jens Zimmer Christensen.

Relaterede artikler:

Hotelbranchen savner kvalificeret arbejdskraft

Her er Københavns 7.500 nye hotelværelser

Flere overnattede på danske hoteller