Scandic Falkoner på Frederiksberg. Foto: Scandic Hotels.

Flere overnattede på danske hoteller

I årets første halvår var der næsten 7,5 millioner overnatninger på danske hoteller, en vækst på fem procent sammenlignet med sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Med en vækst på 5,1 procent i overnatninger på danske hoteller i årets seks første måneder, var stigningen større end hvad der kom til af nye hotelværelser i samme periode.

De cirka 2.200 flere nye hotelværelser i Danmark i forhold til januar til juni sidste år var nemlig en kapacitetsvækst på 4,6 procent, oplyser Horesta.

Dermed kan de danske hoteller i årets første halvår glæde sig over flotte vækstrater sammenlignet med 2018. Fremgangen mellem første halvår af i år og samme tid sidste år er båret af flere danske overnatninger.

De danske hotelovernatninger gik således frem med 8,3 procent i første halvår af i år sammenlignet med samme periode i 2018, lyder det fra Horesta.

”Størstedelen af hotelovernatningerne herhjemme kommer fra danskerne, men det er også her fra væksten er kommet i de første seks måneder. Når det gælder udenlandske gæster, er Danmark i hård konkurrence med udenlandske markeder. Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at fortælle og markedsføre, hvorfor Danmark er et sted, man bare må besøge,” siger Horestas medlemschef, Nadeem Wasi, i en pressemeddelelse.

Fremgang i alle danske regioner
Og på trods af at alle regioner i Danmark oplevede fremgang fra første halvår af sidste år til de seks første måneder af i år, mener medlemschef Nadeem Wasi, at dansk turisme har potentiale til endnu mere:

”Vi skal fortsat arbejde med at gøre os endnu mere konkurrencedygtige på andre fronter. Hotelerhvervet investerer selv som branche, men hele værdikæden skal fungere og den samlede pakke skal give ’value for money’, hvis vi skal tiltrække gæster og sikre os, at de kommer igen og igen,” siger Nadeem Wasi.

Alene i juni voksede antallet af overnatninger på de danske hoteller med seks procent, og dermed fik erhvervet et flot startskud på sommeren.

”Hotelerhvervet har højsæson, når folk har ferie, og der har sommeren lagt flot fra land. Selvom der er åbnet mange nye hotelværelser, så er væksten i overnatninger fulgt med, og fortsætter denne udvikling, har vi udsigt til endnu et år med overnatningsrekord,” forudser Nadeem Wasi og tilføjer:

”De mange nye hotelværelser i Danmark, navnlig i København, kan have stor indvirkning på de enkelte virksomheder. I takt med at erhvervet vokser, er konkurrencen også blevet forstærket. Det betyder, at kampen om gæsterne er intensiveret, og det er ikke nødvendigvis alle hoteller, der oplever en øget efterspørgsel og omsætning i deres virksomhed”, siger Horestas medlemschef.

Relaterede artikler:

Genåbnet københavnsk hotel har fuldt hus første dag

Vigtigt for Københavns hoteller konstant at have events

Hotel ved Københavns Lufthavn skifter varemærke