DRF skælder ud på Easyjet

Easyjet – som kaldes EasyCheat af Politikens satiriske klumme ”At tænke Sig” – har ifølge Lars Thykier, direktør i DRF, en dårlig sag.

Hver passagerer har formentlig krav på en erstatning på 250 euro – det svarer samlet til 281.250 kr.Men den erstatning kan passagererne kigge i vejviseren efter, siger Easyjets talsmand i Danmark, Claus Bendsen.

Han kaldte onsdag i Take Off Easyjets håndtering af sagen, som formentlig har kostet lavprisselskabet badwill for mere end 281.250 kr., ”ikke acceptabel.”Til Take Off, sagde DRF-direktør Lars Thykier i går, torsdag:

”Det er utroligt, at Easyjet ikke allerede næste dag, om søndagen, fik passagererne med andre flyselskaber til København – eller at Easyjet ikke havde en besætning og et fly som kunne flyve de strandede passagerer til København. At det skal tage fem dage at få de sidste passagerer fra London til København er helt ude i skoven. Man kunne have sendt dem hurtigere til København med DFDS fra Harwich til Esbjerg – eller have købt billetter hos andre flyselskaber mellem London og København. Jeg fatter ikke, at man gider være så smålig.””Men denne sag hører under Statens Luftfartsvæsen og jeg vil anbefale passagererne at kontakte SLV,” siger Lars Thykier og tilføjer: ”Skal passagererne have erstatning, skal omstændighederne om aflysningen belyses – ikke kun af Easyjet selv.. ”Ifølge Easyjet blev afgangen aflyst pga. teknisk fejl ved flyet, og så har passagererne ikke krav på kompensation. ”Vi beklager, at det skulle tage så lang tid, og refunderer selvfølgelig udgifter til hotel og forplejning,” sagde Claus Bendsen torsdag til Ritzau.Fordi Easyjet ikke ville betale flybilletter fra London med andre selskaber, men kun ville flyve passagererne til København med sine egne afgange, kom passagerne hjem i bundter fra søndag til torsdag i denne uge.HB

Skrevet af