Phuket. (Foto: Tourism Authority of Thailand | Facebook.com | PR)

700 deltagere fra 60 lande skal drøfte grøn turisme

Om to år vil Thailand være vært for en bæredygtighedskonference. Det anses som en anledning til, at landet kan profilere sig over for såkaldte kvalitetsturister, der bekymrer sig om miljøet.  

En milepæl der vidner om Thailands engagement i at gøre landets turismen mere bæredygtig. Sådan beskriver Tourism Authority of Thailand nyheden om, at Phuket er blevet udvalgt til at danne ramme om bæredygtighedskonferencen Global Sustainable Tourism Conference (GSTC) i april 2026.

Konferencen arrangeres af organisationen Global Sustainable Tourism Council. I tillæg til turistrådet Tourism Authority of Thailand gennemføres den i samarbejde med Thailand Convention og Exhibition Bureau, Sustainable Tourism Development Foundation.

Thailands regering har lanceret en strategi, der skal resultere i et fuldstændigt farvel til udledning af drivhusgasser i 2065, og heri spiller en omstilling af turismen en vigtig rolle, da branchen fylder så relativt meget i landets erhvervsliv.

Giver indgangsvinkel til kvalitetsturister
Ifølge turistrådet er det en anerkendelse af det engagement og den indsats, som turismeaktører på Phuket, der er landets største ø, har lagt for dagen, at man er blevet tildelt værtskabet for Global Sustainable Tourism Conference.

Thapanee Kiatphaibool, der siden september sidste år har været guvernør for Tourism Authority of Thailand, hæfter sig ved, at konferencen vil være en mulighed for, at Thailand kan vise turister fra andre verdensdele, at landet er seriøst, når det kommer til den grønne omstilling.

”Det vil både ville øge tilliden til og tegne et bedre billede af Thailands turismeprodukter og -tjenester særligt over for højkvalitetsturister fra Europa, Amerika og Australien, men også kvalitetsgrupperne fra Asien, der er turistrådets hovedmålgruppe og meget bekymrede for miljøet.”

Kalder det et skridt i den rigtige retning
Forventningen er, at omkring 700 eksperter, aktører og andre fra henved 60 lande vil deltage i konferencen, hvor drøftelserne særligt vil kredse om ’regenerativ turisme’. Begrebet handler om, at turismen ikke blot skal genopbygges, men den skal derimod gøres bedre end tidligere.

Koncernchef Bhummikitti Ruktaengam fra Sustainable Tourism Development Foundation mener, at konferencen vil være til gavn for såvel lokalområdet som resten af landet.

”Værtskabet for GSTC 2026 kan betrates som begyndelsen på en rejse mod bæredygtig turisme i Phuket, Andaman og Thailand, ligesom det i praksis vil være et skridt i retning af, at Phuket bliver en af verdens bæredygtige destinationer.”


Relaterede artikler:

Thailand må kigge langt efter kinesiske turister

Thailands turistråd fejrede SAS tilbage i Bangkok

Thailand ser stor vækst i udenlandske turister