Lufthavne truer med EU


Peter Bay, lufthavnschef og formand for sammenslutningen af danske lufthavne, er højlydt utilfreds med at DSB går fri for alle former for terrorsikring, mens de danske lufthavne har høje omkostninger for at sikre mod terror.

Peter Bay, der til dagligt er lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn, siger, at det er urimeligt at flyindustrien skal betale 500 millioner i passagerafgifter, mens DSB får 20 milliarder i tilskud og ingen krav om sikring mod terror i en tid, hvor det togdrift, der udsættes for terror. Han mener at afgiften på en halv milliard skal fjernes, så danske flypassager kan få billige flybilletter.

”Jeg har ikke noget imod at lufthavne og flyselskaber sikrer sig mod terror. Men luftfartsindustriens største konkurrent DSB slipper helt fri for disse omkostninger og får i stedet smidt en masse penge efter sig, samtidig med at de kører på skinner, der er totalt nedslidt”, siger Peter Bay. Han slutter:
”Der er tale om helt urimelig konkurrenceforvridning, der er godkendt ved lov. Jeg mener staten bevidst tvinger folk væk fra indenrigsruterne. Det kunne være en tanke at indklage sagen for EU kommissionen og dermed domstolen.”

Skrevet af