Ingen hurtigere S-tog


S-togene kommer ikke til at køre hurtigere næste år, som det var planlagt af DSB. Det viser den nye køreplan, som skal gælde fra 8.januar. De allersidste af de nye buttede S-tog vil være på nettet i løbet af april og maj, og dermed vil DSB have 135 af dem. De nye S-tog kan køre med 120 km/t i forhold til de gamle, som lige kunne snige sig op på 100 km/t, hvis det gik nedad bakke og i medvind. Baggrunden er lige som på det øvrige banenet i Danmark, at skinnerne er for gamle. De nye hastigheder er foreløbig udskudt mindst et år, og først når Banedanmark siger OK, vil S-togene komme til at køre hurtigere. Blandt andet må passagererne på den mest passagerfyldte S-bane mellem København og Køge se frem til, at få forlænget rejsetiden med to-tre minutter. Desuden nedlægges hurtigtogene Bx mellem Høje-Tåstrup og Klampenborg i foreløbig et år. Det skyldes, at Banedanmark skal tage en ny driftscentral i brug.

(Berlingske Tidende d. 16.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.