I dag begynder Pow Wow

Af Henrik Baumgarten,

Take Offs udsendte i New YorkMeget er stort i og over USA… Også deres rejsemesser, og i dag, onsdag, begynder den største af alle, Pow Wow.

Den årlige messe kun for rejsebranchen vender i år tilbage til New York City, som senest var vært i 1995.

De kommende fire hektiske dage vil 5.500 købere, sælgere, leverandører, journalister osv. fra ca. 80 lande holde titusindvis af møder for at pleje kontakten mellem eksisterende kunder og leverandører, få nye ideer til hvad der kan og ikke kan sælges til rejsebureauernes kunder – samt blive påvirket af potentielle leverandører.Der er tonsvis af sociale arrangementer. I aften er der åbningsfest i Rockefeller Center og lørdag aften sluttes på Ellis Island, naboøen til Frihedsgudinden.Fra Danmark deltager 30 rejsebureauagenter samt leverandører fra biludlejere som Hertz, flyselskaber som British Airways, Icelandair, KLM, SAS, samt den amerikanske ambassade i København, plus en lille håndfuld pressefolk, herunder Take Off.Der laves skønsmæssigt business-aftaler for 20 milliarder dollars under eller i forbindelse med Pow Wow.Pow Wows værtsbyer gør deres ypperste for at vise, hvilken uovertruffen destination netop deres by er. Det vil også være tilfældet for New York, selv om den som største incomingdestination i USA er selvskreven hos de fleste rejsebureauer.Pow Wow arrangeres af TIA, Travel Industry Association of America, som i år har fået ny førstemand. Roger Dow har efter 30 år i ledelsen af Marriott-kæden afløst William Norman, som mest huskes for sine taler indholdsløse taler om, hvor ”henrykt”, ”lykkelig”, ”begejstret” osv. han var for dette og hint.

Om Roger Dow kan sige tingene som et tænkende menneske og ikke en papegøje, vil de næste dage vise.Roger Dow har dog netop opfordret den amerikanske rejsebranche til at gå forrest for at blødgøre USA’s imageproblem verden over – ved bl.a. at vise udenlandske turister, at USA er et rigt facetteret land, oplyser TIA.Den amerikanske rejseindustri er en af USA’s største indtægtskilder og arbejdsgivere. Syv millioner jobs, hver niende private job i USA, finansieres af turisterne, heraf 46 millioner årlige udenlandske turister, som spenderer over 500 milliarder dollars årligt…NORDEN ER 7. STØRSTE INCOMINGOMRÅDE

USA’s 46 mio. udenlandske turister i fjor er et stykke fra rekorden i år 2000 med 51 mio. Efter naboerne – Canada med 14 mio. og Mexico med 12 mio. turister i fjor, er de tre største oversøiske markeder for USA vennerne i England med 4,3 mio. turister i fjor, Japan med 3,7 og Tyskland med 1,3. mio. turister sidste år i USA.

På Top 25-listen er Sverige nr. 18 med 254.000, mens Danmark er nr. 23 med 132.000 – efter Argentina og før Hong Kong!

Samlet er Norden 7. største incomingområde til USA.NEW YORK HÆVER HOTELSKATTEN

Hotelskatten i New York City er netop steget fra 2 til 3,5 dollars pr. overnatning.

Turistene bruger samlet 15 milliarder dollars om året i New York og med 110 millioner årlige overnatninger sidste år lagde New Yorks hotelgæsterne 220 mio. dollars, så forhøjelsen af NYC Occupancy tax med 75% giver yderligere 165 mio. dollars – ca. en milliard kroner ekstra i kassen!New York Citys hoteller havde sidste en gennemsnitlig belægning på 83% og en gennemsnitlig værelsespris på 216 dollars. Byen har over 70.000 hotelværelser; mange nye hoteller opføres i denne tid i bl.a. Harlem, TriBeCa og Lower East Side.New York City havde i fjor næsten 40 millioner hotelgæster, 34 mio. var amerikanske statsborgere, oplyser byens turistråd.New York, der til juli får at vide, om byen bliver vært for Sommer OL i 2012, eller om det bliver London eller Paris, har i øvrigt den laveste kriminalitet blandt USA’s 25 største byer, viser tal fra FBI.

Og byen med de fem bydele – Bronx, Brooklyn, Manhattan, Staten Island og Queens – har otte millioner indbyggere, 40% er født uden for USA – og to ud af tre er første- eller anden generationsindvandrere.

Skrevet af