Finnair runder en million passagerer på Fjernøsten

Finnair åbner sin tiende destination i Asien med udgangen af oktober med tre flyvninger om ugen direkte fra Helsinki til den indiske hovedstad.

Men efterspørgslen er allerede nu så markant, at Finnair fra foråret går op til fem ugentlige flyvninger.“Vi arbejder for at få nye destinationer i Fjernøsten – disse ruter får i år en million passagerer,” sagde Finnairs koncernchef, Jukka Hienonen, onsdag på et investormøde.Finnair skal også bruge flere fly for at betjene de nye ruter – næste år kommer der endnu to Airbus A340.Finnairs trafik på Asien har allerede skabt 2.000 nye arbejdspladser – de kommende år forventes andre tusinde.Finnair åbnede tidligere i år sin niende rute til Fjernøsten, og tredje destination i Japan, Nagoya.

Fra maj næste år vil Oneworld-medlemmet flyve tre gange om ugen til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Ruten flyves via Bangkok – hvor Finnair næststørste europæiske flyselskab.I øvrigt bliver den “asiatiske terminal” i Helsinki Lufthavn snart udvidet for at give plads til de mange flyvninger til og fra Asien.

Skrevet af