Clarion Hotel Helsinki Airport. (Foto: Strawberry | PR)

Strawberry slår dørene op til Finlands største hotel

Med den seneste åbning i Finland er alle Strawberrys hotelkæder at finde på markedet i det nordiske land. I alt er der nu 12 hoteller med 2.900 værelser i og i nærheden af Helsinki Lufthavn.

Et 37.500 kvadratmeter stort hotel med 716 værelser, spafaciliteter, tagterrasse med restaurant og bar, 21 mødelokaler samt en sal på 826 kvadratmeter med plads til 1.000 personer er netop åbnet i Helsinki Lufthavn.

Det er Strawberry, som har etableret hotellet, hvor to af den norske koncerns varemærker samles under et tag. Gæster vil nemlig både kunne tjekke ind hos Clarion Hotel Helsinki Airport samt Comfort Hotel Helsinki Airport.

De to hoteller vil tilsammen kunne huse 1.500 gæster og er direkte forbundet til terminalen således, at gæsterne også kan gøre brug af de butikker og spisesteder, som befinder sig her. Åbningen er en væsentlig begivenhed, fordi den markerer, at alle de kæder, som Strawberry har i porteføljen, nu er repræsenteret på det finske marked, oplyses det.

Understreger finske ambitioner
Strategien er, at Strawberry ved at have to varemærker i samme kompleks vil kunne tilbyde oplevelser, der henvender sig særligt til forskellige typer af gæster, hvad end disse er på vej ud at rejse eller besøger hotellet i forbindelse med konferencer, møder eller events.

”Dette er et stort skridt for Strawberry i Finland. At få dette jumbohotel ind i porteføljen viser, at vores vækstambitioner i det finske marked er seriøse,” siger Torgeir Silseth, der er koncernchef i Strawberry.

”Vi har også for nylig underskrevet hotelaftaler i Turku og Hyvinkää, som viser, at vi også skal vokse uden for Helsinki. For at opnå disse mål, har vi brug for det solide fundament, vi nu har på plads med vores tolv hoteller i centrum af Helsinki og fire hoteller ved lufthavnen.”

I denne uge venter Strawberry desuden at nå i mål med en rebranding af GLO Hotel Airport, der er placeret inde i terminalen i Helsinki Lufthavn. Det vil fremover være kendt som Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal.

Har 2.900 værelser i nærheden
I dag er der fem hoteller i lufthavnen med i alt 1.200 værelser og 33 mødelokaler. Det er Clarion Hotel Helsinki Airport, Comfort Hotel Helsinki Airport, Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal (fra den 5. juni), Hilton Helsinki Airport samt Scandic Helsinki Airport.

Udvider man den geografiske afgrænsning en smule, stiger antallet til 12 hoteller, 2.900 værelser og 120 mødelokaler.

Det skyldes, at Break Sokos Hotel Flamingo, Clarion Hotel Aviapolis, Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport, Pilot Airport Hotel, Scandic Helsinki Aviacongress, Scandic Helsinki Aviapolis og Skyline Airport Hotel dermed også kan regnes med, fortæller lufthavnsoperatøren Finavia.


Relaterede artikler:

Strawberry udvider: Overtager tidligere fængsel

Petter Stordalen øger med et Bed & Breakfast-hotel

Stordalens hotelkæde øger på det finske marked