British Airways presses af brændstofpriser

British Airways tredje kvartalsresultat faldt med 40 pct. i forhold til samme periode året før, og det skyldes de høje brændstofpriser, siger adm. direktør i British Airways, Rod Eddington. Overskuddet før skat nåede 75 mio. pund svarende til 800 mio. kr. mod 1,3 mia. kr. i 2003. ”Det er et respektabelt resultat for et kvartal, hvor omkostningerne til brændstof steg med 106 mio. pund (1,1 mia. kr.), svarende til 47,3 pct.,” lyder det fra Rod Eddington.
Gælden ligger efter tredje kvartal på 35 mia. kr. hos British Airways, som gennem de seneste tre år har måttet skære 13.000 stillinger væk. Mens omsætningen i tredje kvartal steg med fire pct. til 21 mia. kr., faldt driftsresultatet med 20 pct. til 1,2 mia. kr. British Airways satser på at øge omsætningen i hele regnskabsåret med 3-3,5 pct., men bestyrelsesformanden i det britiske luftfartsselskab fastslår samtidig, at luftfartsmarkedet er følsomt pga. den hårde priskonkurrence, som er sparket i gang af lavprisselskaberne.
(Jyllands-Posten, 5/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.